Search
Close this search box.

Για να ερωτευτείς πρέπει να θέλεις

.

έρωτας είναι ένα συναίσθημα το οποίο μπορεί να αναζωογονήσει και να ανανεώσει κάθε κύτταρο της ύπαρξής μας. Όταν ερωτευόμαστε τότε έχουμε το αίσθημα της παντοδυναμίας γιατί αισθανόμαστε ότι όλος ο κόσμος τα δένδρα, τα λουλούδια, η θάλασσα, οι άνθρωποι γύρω μας ομορφαίνουν.

Εμπιστοσύνη 

Όλα έχουν ένα διαφορετικό νόημα, όλα ευωδιάζουν και ανθίζουν. Το αίσθημα αυτό δημιουργεί στον άνθρωπο την ελπίδα ότι μπορεί να κατακτήσει και να καταφέρει τα πάντα. Γεμίζει τις μπαταρίες της ύπαρξης του και του χαρίζει αυτοπεποίθηση  και χαρά. Μοιάζει με παράσταση ενός έργου στην οποία πρωταγωνιστούν δύο χορευτές. Αυτοί οι δύο έχουν περάσει πάρα πολλά κύματα, δυσκολίες προτού καταφέρουν να παρουσιάσουν την τελική παράσταση.

Κατά τη διάρκεια των προβών έμαθαν να συνεργάζονται μεταξύ τους, να σέβονται ο ένας τον άλλον, να χρησιμοποιούν το διάλογο και την ενσυναίσθηση για να μπορούν να μάθουν τις κινήσεις και όλο το χορευτικό που θα παρουσιάσουν επί σκηνής.

Σίγουρα υπάρχουν στιγμές που οι χορευτές θέλουν να τα εγκαταλείψουν όλα και να αφήσουν την προσπάθεια και αισθάνονται ότι το όνειρό τους να παρουσιάσουν μία άρτια παράσταση είναι πάρα πολύ δύσκολο να επιτευχθεί.

Αυτό το οποίο τους ενώνει πραγματικά για να μπορέσουν και οι δύο να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να επιτύχουν όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα είναι το συναίσθημα της εμπιστοσύνης μεταξύ τους.

Άσε την καρδιά σου ελεύθερη

Στο βλέμμα του ανθρώπου που αγαπούν βλέπουν τη φλόγα που ζεσταίνει την ψυχή τους, που τους δίνει έμπνευση και τη δύναμη να μπορέσουν να παλέψουν μαζί όλες τις δυσκολίες. Σε αυτό το υπέροχο έργο η χορεύτρια κάποια στιγμή καλείται να αποπειραθεί να κάνει ένα άλμα και κατόπιν να πέσει στην αγκαλιά του χορευτή, ο οποίος θα την κρατήσει και θα την υψώσει δίνοντας έτσι ουσιαστικά ένα εντυπωσιακό αποκορύφωμα στη θεατρική παράσταση, στην οποία πρωταγωνιστούν.

Αυτή η κίνηση μοιάζει με αυτό το άλμα που καλείσαι να ρισκάρεις να κάνεις αν θες πραγματικά να αφεθείς να αγαπήσεις και να ερωτευτείς. Να τολμήσεις να εμπιστευτείς, να αφήσεις την καρδιά σου ελεύθερη να δοθεί και να αγαπήσει χωρίς φόβους, αμφιβολίες και χωρίς αυστηρές κριτικές και εγωϊσμούς.

Εκείνος που είναι έτοιμος να αγαπήσει είναι αυτός ο οποίος είναι έτοιμος και να εμπιστευτεί, να κάνει δηλαδή το άλμα και να πέσει στην αγκαλιά του ανθρώπου που αγαπάει. Να  μη νοιαστεί εάν σε αυτή την αγάπη υπάρχει περίπτωση να πληγωθεί. Οι  χορευτές του έργου αφήνονται στην μελωδία της δικής τους ευτυχίας, μιας ευτυχίας που πλημμυρίζει την καρδιά τους. Ίσως αδιόρατης  στους πολλούς μα ολοζώντανη για τους ίδιους.

Συμπόρευση

Πάντα σε όλα τα μεγάλα έργα και τις παραστάσεις βλέπουμε,  ομολογούν και οι πρωταγωνιστές, ότι η ομορφιά της παράστασης έγκειται σε όλο το ταξίδι μέχρι να παρουσιαστεί η τελική παράσταση και όχι μόνο στο αποτέλεσμα της προσπάθειας τους. Έτσι  συμβαίνει και στον έρωτα. Σημασία έχει η προσπάθεια να συμπορευτείς με τον άλλον, να φροντίζεις να ομορφαίνεις με ευχάριστες στιγμές κάθε ημέρα του άλλου αλλά και δική σου.

Αμοιβαιότητα

Η χορεύτρια, λοιπόν, σε αυτήν  την υπέροχη θεατρική παράσταση λίγο πριν αποτολμήσει το μεγάλο άλμα κοιτάζει το πρόσωπο του συμπρωταγωνιστή χορευτή της και αμέσως βλέπει την εμπιστοσύνη που της εμπνέει, ότι μαζί μπορούν να καταφέρουν τα πάντα. Είναι πραγματικά παρών για εκείνη να την κρατήσει, να την στηρίξει.

Προβαίνει στην κίνηση αυτή χωρίς να σκεφτεί το αν θα πάρει καλές κριτικές ή χειροκρότημα. Σημασία έχει η επικοινωνία, η αγάπη και η εμπιστοσύνη του ανθρώπου που κρατάς χέρι-χέρι και πορεύεσαι μαζί στη ζωή. Κάθε βήμα, κάθε ευχάριστη μικρή στιγμή μπορεί να γλυκάνει την ψυχή των ανθρώπων που αγαπάμε. Έτσι είναι και ο έρωτας.

Οι δύο χορευτές έχουν εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον και βλέπουν ο ένας στο πρόσωπο του άλλου ένα θείο δώρο, έναν άνθρωπο όλο αγάπη που είναι έτοιμος να απλώσει το χέρι και να αγκαλιάσει τον σύντροφό του.

Κοινή στοχοθεσία

Είναι πολύ σημαντικό, όπως ομολογούν και ψυχολογικές έρευνες και μελέτες τα ζευγάρια να θέτουν κοινούς στόχους και να κάνουν μαζί όνειρα. Ο καθένας έχει προσωπικούς στόχους και χρειάζεται τον προσωπικό του χώρο και χρόνο αλλά είναι πάρα πολύ εποικοδομητικό για την μεταξύ τους σχέση να υπάρχει αυτή η επικοινωνία και η αλληλοκατανόηση στο ζευγάρι, να προσπαθούν και οι δύο να προσφέρουν τόσο στον εαυτό τους όσο και στους ίδιους σαν ζευγάρι και σαν ενότητα ό, τι πιο όμορφο κρύβουν στην ψυχή τους.

Ο έρωτας είναι χορός, σε ταξιδεύει, σε μαγεύει, σε οδηγεί σε ουρανούς φωτεινούς, ολόλαμπρους και γαλάζιους. Ο έρωτας για να μπορέσει να αναπτυχθεί και να ριζώσει χρειάζεται να βρει καρδιά δεκτική και εμπλουτισμένη με καλοσύνη, ενσυναίσθηση και άνευ όρων αποδοχή. Να αισθάνεσαι ότι κρατάς το χέρι του ανθρώπου που αγαπάς και την ίδια στιγμή κρατάς ολόκληρο τον κόσμο στα δυο σου χέρια.

Η αγάπη είναι το πιο πολύτιμο δώρο. Ένα μυστικό για να την ζήσεις είναι να είσαι έτοιμος να ανοίξεις εσύ πρώτα τη δική σου καρδιά.

Συγγραφή – Επιμέλεια Άρθρου

Ολυμπία Μαρία Ποντίκη

Νομικός, Σύμβουλος Γάμου και Οικογένειας, Life and Business Coaching, Mcs Ποιμαντική Ψυχολογία.

Photo cover:pixabay.com/Send $5 for cancer treatment PLEASE. PLEASE. PLEASE

Πηγή:.psychology.gr

Διαβάστε επίσης:

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα