Search
Close this search box.

Η Ζωή Λάσκαρη νύφη στον γάμο της με τον Πέτρο Κουτουμάνο (φωτό)

Το 1966, όταν η Ζωή Λάσκαρη ήταν μόλις 22 ετών, γνώρισε τον επιχειρηματία Πέτρο Κουτουμάνο σε μια κοινή παρέα. Μόλις ένα χρόνο μετά, στις 23 Οκτώβρη του 1967, η μεγάλη σταρ του ελληνικού κινηματογράφου παντρεύτηκε τον αγαπημένο της.

Μόλις εννέα μήνες μετά, στο σπίτι τους πίσω από τα βασιλικά ανάκτορα, έρχεται στη ζωή η κόρη τους Μάρθα. Αυτό το ζευγάρι πέρασε γρήγορα όλα του τα στάδια. Μόλις πέντε χρόνια μετά τον γάμο, τον Φεβρουάριο του 1971, η Ζωή μάζεψε τα πράγματά της και άφησε τον σύζυγό της.

Ιδιαίτερα δεικτική, ίσως και προσβλητική για το πρόσωπό της, ήταν η συνέντευξη που έδωσε τότε ο δικηγόρους του Κουτουμάνου, Γιώργος Μισαηλίδης, στο περιοδικό Οικογενειακός Θησαυρός. Μεταξύ άλλων είπε: «Ένα μήνα μετά τον γάμο τους η Ζωή εμφάνισε τον δύστροπο, εριστικό και υβριστικό χαρακτήρα της, καθώς και την αδιαφορία της στις συζυγικές υποχρεώσεις της. Ο πελάτης μου ισχυρίζεται ότι πριν το γάμο η Λάσκαρη του είχε υποσχεθεί ότι θα αφήσει την καριέρα της για χάρη της οικογένειας, ενόψει μάλιστα και του ερχομού της κόρης τους. Λόγο που όχι μόνο δεν κράτησε αλλά έθεσε και την ζωή του παιδιού σε κίνδυνο αφού ήταν έγκυος όταν γύριζε την ταινία «Όλγα αγάπη μου» της Φίνος Φιλμ.

Μάλιστα τα πράγματα έγιναν χειρότερα όταν αποφάσισε να εμφανιστεί στο θέατρο στην παράσταση «Μαριχουάνα Στοπ», γεγονός που συντέλεσε στην οριστική διάλυση του γάμου τους. Ο Πέτρος Κουτουμάνος ήθελε να έχει την γυναίκα του στο σπίτι, κάθε μέρα τσακώνονταν, είχαν διαφορετικό τρόπο ζωής. Δεν είχαν κοινά ωράρια στο φαγητό, τη δουλειά και τη διασκέδαση μιας και η Ζωή ήθελε να διασκεδάζει μέχρι το πρωί σε νυχτερινά κέντρα. Εμφανίζονταν δε, με τρόπο “εντυπωσιακό” παρά τις αντιρρήσεις του. Όλα αυτά τα γεγονότα δημιούργησαν ισχυρό κλονισμό στο γάμο και η συμβίωση έγινε αφόρητη».

To τεύχος είχε κυκλοφορήσει τότε με τίτλο «Το χάσμα είναι αγεφύρωτο», αφού είχε εκτενείς αναφορές στο περιεχόμενό του για το πολύκροτο διαζύγιο.

Πρόσφατα όμως, η ίδια η Ζωή Λάσκαρη σε συνέντευξή της, είχε μιλήσει για τον πρώην άντρα της, και είχε αποκαλύψει κάποιες πτυχές της σχέσεις τους που έδειχναν πως δεν έφερε εκείνη όλο το μερίδιο ευθύνης. Συγκεκριμένα είχε πει: «Ο Πέτρος Κουτουμάνος δεν με άφηνε να περνάω πολύ χρόνο με τη Μάρθα. Είχε όλη την οικογένειά του στο σπίτι. Αυτό έκανε κακό και σε μένα και στο παιδί. Δεν μου επέτρεπε ούτε στο πάρκο να πάω μαζί της. Κι όταν χωρίσαμε, πάλι δεν με άφηνε να τη βλέπω. Δεν κατάλαβα ποτέ μου το γιατί. Με έβαζε τιμωρία, λέγοντάς μου “άλλες είκοσι μέρες δεν θα δεις το παιδί”. Του απαντούσα “Δεν κάνεις κακό σε μένα, αλλά στο παιδί”. Γι’ αυτό και όταν έμεινα έγκυος στη Μαρία – Ελένη, είπα στον Αλέξανδρο ότι θα τη μεγαλώσω εγώ. Δεν ήθελα κανέναν άλλο. Με τη Μάρθα ακόμη προσπαθούμε να αναπληρώσουμε εκείνο το κενό. Της έλεγα συχνά ότι όσο δεν μου μιλάει, η απόσταση θα μεγαλώνει και δεν θα υπάρχουν γέφυρες επικοινωνίας.»

Ο Πέτρος Κουτουμάνος έφυγε από τη ζωή το 2013 σε ηλικία 78 ετών. Στην κηδεία η πρώην σύζυγός του Ζωή Λάσκαρη έδωσε το παρών, αλλά κανείς άλλος από την οικογένειά της δεν πήγε στο κοιμητήριο.

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα