Search
Close this search box.

Η τεχνητή νοημοσύνη «αποφάσισε»ποια θα είναι η πιο δημοφιλής χώρα της Ευρώπης

Η τεχνητή νοημοσύνη «αποφάσισε» για τις πιο δημοφιλείς χώρες της Ευρώπης για το 2024.

Οι ανερχόμενοι προορισμοί της Ευρώπης το 2024 σύμφωνα με την AI

Από τους αμπελώνες του Μπορντό έως το Norfolk Broads, η AI προβλέπει τις πιο δημοφιλείς περιοχές της Ευρώπης για το 2024. Οι τουρίστες στην Ευρώπη αναζητούν ολοένα και περισσότερο βιωματικές δραστηριότητες πέρα από τον πολιτισμό και τις παραλίες, σύμφωνα με στοιχεία από τον αναλυτή ταξιδιωτικών τάσεων Mabrian. Καθώς το ενδιαφέρον για τη φύση και τα ενεργά ταξίδια αυξάνει, ποιες ευρωπαϊκές χώρες είναι σε καλύτερη θέση ώστε να δελεάσουν τους επισκέπτες;

Η κορυφαία εταιρεία εταιρεία travel data Mabrian, χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη και επεξεργασία φυσικής γλώσσας για να εμβαθύνει σε αυθόρμητες συνομιλίες σχετικά με ταξίδια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου 2023.

Πάνω από 380 εκατομμύρια αναφορές στον τουρισμό αναλύθηκαν για να καθοριστούν τα κίνητρα των ανθρώπων για ταξίδια. Αυτές οι πληροφορίες, μαζί με δεδομένα σχετικά με την αεροπορική συνδεσιμότητα, χρησιμοποιήθηκαν για τον εντοπισμό προορισμών που ταιριάζουν καλύτερα στις τρέχουσες και τις ανοδικές τάσεις.

Πώς επιλέχθηκαν οι προορισμοί;

Η μελέτη εντόπισε μια παγκόσμια τάση προς πιο βιωματικά και λιγότερο συμβατικά ταξιδιωτικά κίνητρα τα τελευταία χρόνια. Αν και η δημοτικότητα των βιωματικών ταξιδιών – συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού στη φύση, του ενεργού και του γαστρονομικού τουρισμού – έχει αυξηθεί κατά 8% από το 2019, ο πολιτιστικός τουρισμός παραμένει το κύριο κίνητρο για τους επισκέπτες στην Ευρώπη.

Για να ανακαλύψει ποιοι προορισμοί είναι πιθανό να έχουν τάση το 2024, η Mabrian εξέτασε ποιοι προορισμοί έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση για βιωματικές δραστηριότητες, διατηρώντας παράλληλα ένα μερίδιο ενδιαφέροντος για πολιτιστικά ταξίδια. Τέλος, ανέλυσε τη διεθνή προσβασιμότητα των προορισμών όσον αφορά τα αεροπορικά ταξίδια.

Ποια ευρωπαϊκή χώρα θα είναι η πιο δημοφιλής το 2024;

Η Ιταλία βγήκε στην κορυφή, με τέσσερις πιθανούς προορισμούς. Το Πιεμόντε (Πεδεμόντιο) κέρδισε την πρώτη θέση για το δελεαστικό μείγμα πολιτισμού, φύσης και γαστρονομίας.

Πιεμόντε Ιταλία / unsplash

Από την ετήσια έκθεση λευκής τρούφας στην Άλμπα μέχρι τις κονιορτοποιημένες πλαγιές της Via Lattea και τους αμπελώνες της Langhe μέχρι τα λαμπερά νερά της λίμνης Maggiore, η βορειοδυτική περιοχή είναι γεμάτη δραστηριότητες για βιωματικούς ταξιδιώτες. Το διεθνές αεροδρόμιο του Τορίνο προσφέρει εύκολη πρόσβαση από όλο τον κόσμο.

Στην πέμπτη, έβδομη και ένατη θέση, η Καμπανία, η Λομβαρδία και η Εμίλια-Ρομάνια έδωσαν στην Ιταλία το υψηλότερο μερίδιο δυνητικών τάσεων προορισμών στην Ευρώπη.

Ποιες άλλες περιοχές στην Ευρώπη προβλέπεται να είναι δημοφιλείς φέτος;

Το κρασί, το φαγητό και η φύση έφεραν τη Nouvelle-Aquitaine (Νέα Ακουιτανία) στη Γαλλία στη δεύτερη θέση. Φημισμένη για τα στρείδια και τους αμπελώνες του Μπορντό , η νοτιοδυτική περιοχή είναι επίσης μια πύλη για πεζοπορία και σκι στα Πυρηναία.

Η Ανατολική Αγγλία κατέκτησε την τρίτη θέση για την ισορροπία πολιτισμού και φύσης. Από τα διάσημα μουσεία του Κέμπριτζ μέχρι τα ποτάμια του Norfolk Broads, τα αξιοθέατα της περιοχής είναι εύκολα προσβάσιμα από την πρωτεύουσα Λονδίνο και μέσω των διεθνών αεροδρομίων.

Στην τέταρτη θέση, επιστρέφει στη Γαλλία με το με το Occitanie, όπου οι οπωρώνες, τα μονοπάτια πεζοπορίας Le Puy-en-Velay και το Canal du Midi που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO μπορούν να εξερευνηθούν με το περιφερειακό τρένο liO. Η γαλλική αυτή διοικητική περιοχή φιλοξενεί επίσης μεγάλες πόλεις όπως η Τουλούζη και το Μονπελιέ .

Η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία στη Γερμανία κατέλαβε την έκτη θέση. Ακολούθησε το Γερμανικό Αμβούργο στην ένατη θέση και η Λισαβόνα στην Πορτογαλία στη 10η θέση.

Λισαβόνα – Photo by Diogo Brandao: https://www.pexels.com

photo cover: by Denis Smn: https://www.pexels.com – Saint-Cirq-Lapopie, Occitanie, France

Δείτε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα