Search
Close this search box.

Οργή για την πρόταση εισαγγελέα για τον Μίχο – «Αθώος» λόγω αμφιβολιών για βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό

Οργή και αγανάκτηση σε όλο τον κόσμο έχει προκαλέσει η πρόταση της εισαγγελέως του ΜΟΔ, για απαλλαγή του Ηλία Μίχου για την κατηγορία της εμπορίας, όπως και εκείνες του βιασμού και της μαστροπείας στη βαρύτερη μορφή που τον βαρύνει, στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό.

Την ίδια στιγμή, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της μητέρας του 12χρονου κοριτσιού για όλες τις κατηγορίες που τη βαρύνουν και αφορούν την εκπόρνευση της κόρης της, με την επιβαρυντική περίσταση πως είχε την επιμέλεια και τη φροντίδα της ανήλικης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός κρίνει ότι η μητέρα της 12χρονης πρέπει να κριθεί ένοχη για τις κατηγορίες:

  • Της διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας καθώς φέρεται να έχει διανείμει υλικό της ανήλικης σε συγκατηγορούμενους
  • Της διακεκριμένης περίπτωσης μαστροπείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και την φροντίδα της ανήλικης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ως προς την μαστροπεία, κατά την εισαγγελέα, φέρει τη μορφή εξώθησης και διευκόλυνσης μέσω αφόρητων πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την ανήλικη κόρη της να εκδίδεται για να της φέρνει λεφτά, αλλά και μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τη μορφή αφόρητων πιέσεων και προτροπών να παράγει η ανήλικη βίντεο και φωτογραφίες ώστε να της φέρνει χρήματα.

Επίσης για το πλημμέλημα τής εκβίασης σε βάρος της πρώην συζύγου του Ηλία Μίχου.

Όσον αφορά τον Ηλία Μίχο, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε απαλλαγή και για την κατηγορία της εμπορίας, όπως και εκείνες του βιασμού και της μαστροπείας στη βαρύτερη μορφή που τον βαρύνει. Έχει ζητήσει την ενοχή του για τέσσερις κατηγορίες, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η εισαγγελέας με την αγόρευση ζήτησε επίσης να κριθεί ένοχος ο αποκαλούμενος “Μιχάλης”, δεύτερος εκ των βασικών κατηγορουμένων, για τις κατηγορίες τής διακεκριμένης μαστροπείας προσώπου νεότερου των 15 ετών με σκοπό το κέρδος και της διακεκριμένης πορνογραφίας ανηλίκου κάτω των 12 ετών. Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε η αθώωση του “Μιχάλη” για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής καθώς φέρεται να υποστηρίχθηκε από την εισαγγελική έδρα ότι δεν προέκυψε ότι συναντήθηκε με την 12χρονη.

Ενοχή για 22 από τους 23 “πελάτες” ζήτησε η εισαγγελέας

Την ενοχή για 22 από τους 23 αποκαλούμενους «πελάτες» στα ραντεβού της φρίκης της 12χρονης από τον Κολωνό ζήτησε η εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Κατά την εισαγγελική κρίση, σύμφωνα με πληροφορίες, οι 22 κατηγορούμενοι πρέπει να κριθούν ένοχοι για γενετήσιες πράξεις έναντι αμοιβής με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη.

Για έναν κατηγορούμενο, πακιστανικής καταγωγής, η εισαγγελέας πρότεινε να κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός κατά την αγόρευση της, επανέλαβε πολλές φορές ότι «το παιδί λέει αλήθεια» στις καταθέσεις του. Ωστόσο δεν δέχθηκε τη θέση που έχει εκφράσει η ανήλικη ότι η μητέρα της δεν γνώριζε τίποτα, θεωρώντας πως ήταν η κατηγορούμενη αυτή που αποκόμισε κέρδη από την εκπόρνευση της κόρης της και όχι ο Μίχος για τον οποίο φέρεται να ανέφερε πως διευκόλυνε το κορίτσι πλην όμως δεν αποδείχθηκε ότι είχε κέρδος από αυτό.

Όσον αφορά τον αποκαλούμενο “Μιχάλη” η εισαγγελική λειτουργός, που ζήτησε ενοχή του για μαστροπεία, φέρεται να τόνισε πως συνόδευε την ανήλικη στα ραντεβού της φρίκης και ότι είχε όφελος. Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή με αγορεύσεις συνηγόρων.

«Δεν πρόκειται να σταθεί στο δικαστήριο»

Για «απαράδεκτη εισαγγελική πρόταση» έκανε λόγο ο Απόστολος Λύτρας, συνήγορος της μητέρας της 12χρονη στον Κολωνό. Ο ίδιος προέβλεψε πως η πρόταση αυτή «δεν πρόκειται να σταθεί στο δικαστήριο».

Μιλώντας στο MEGA, ο Απόστολος Λύτρας, σημείωσε πως: «Τα περισσότερα πράγματα από τη δικογραφία είχαν διαρρεύσει. Τα στοιχεία της δικογραφίας είναι συγκεκριμένα. Η κ. Νικολού, δεν μας αιφνιδίασε απλά, έκανε μια εισαγγελική πρόταση απαράδεκτη. Ανέφερε ότι δέχεται αυτά που είπε η 12χρονη. Και ξαφνικά έχουμε απαλλαγή του ενός κατηγορουμένου για βιασμό. Άρα πώς το δέχεται αφού η ανήλικη λέει ότι τη βίασε;»

Ο ίδιος σημείωσε ότι η εισαγγελέας: «Ζήτησε την ενοχή του πρώτου κατηγορούμενου για μαστροπεία, αλλά χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα. Η 12χρονη είχε αναφέρει ότι ο πρώτος κατηγορούμενους την πήγαινε σε οίκους ανοχής. Κι αυτό η εισαγγελέας το έβγαλε από το κάδρο. Κι αυτό το ρίχνει στη μητέρα της».

Τέλος, αποκάλυψε πως όλοι οι ψυχολόγοι και παιδοψυχίατροι που εξέτασαν την 12χρονη αποφάνθηκαν ότι λέει την αλήθεια. «Θα σας αποκαλύψω, εξετάστηκε ψυχολόγος, η παιδοψυχίατρος της ανήλικης και ένας ακόμα ψυχίατρος. Όλοι είπαν ότι το παιδί λέει την αλήθεια τόσο για τον κατηγορούμενο, όσο και για τη μητέρα του. Η εισαγγελέας έφερε πέντε σελίδες και τις έκανε ανάγνωση μετά από 40 συνεδριάσεις», είπε ο κ. Λύτρας.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Share: