Search
Close this search box.

Η αλήθεια που ψάχνουμε, ήταν πάντα εδώ

Πόσες φορές δεν σου έχει τύχει να ψάχνεις την λύση σε κάτι, και αυτή να βρίσκεται μπροστά στα μάτια σου; Και όταν πρόκειται για αστυνομικό μυθιστόρημα, το ξεγέλασμα μπορεί να σε διασκεδάζει. Όταν όμως πρόκειται για την ζωή σου, για τον εαυτό σου, δεν χωρούν «ξεγελάσματα».

Όταν έλεγε ο Καρλ Γιουνγκ ότι η ζωή μας αλλάζει από τα 50 και μετά, κάτι ήξερε. Είναι γιατί τότε αρχίζεις να βλέπεις τους ρόλους που (αναγκαζόσουν; ) να παίξεις, και αποφασίζεις αν θα τους κρατήσεις ή όχι. Τότε βλέπεις καθαρά ότι θέλεις να αρχίσεις να ζεις την ζωή σου. Να την απολαμβάνεις.

Μπορείς γενικά να κατανοήσεις τόσα, όσα σου επιτρέπει το εύρος της συνειδητότητάς σου. Πόσο «μεγάλη» είναι η ματιά σου, δηλαδή – και όσο την μεγαλώνεις, τόσα περισσότερα χωράει. Και αυτό δεν έχει να κάνει με την πληροφορία, αλλά με την κατανόηση. Μπορεί να παίζεις τον ρόλο της μάνας, του πατέρα, του εργαζόμενου, του δασκάλου… αλλά στο τέλος της μέρας αυτή είναι η ζωή σου. Και μεγαλώνοντας την δική σου συνειδητότητα, γίνεσαι εσύ πιο πλούσιος. Και ω! του θαύματος γίνονται και όλα πιο εύκολα για σένα, πιο χρωματιστά, πιο απολαυστικά, πιο Δικά Σου!

Οι αρχαίες εποχές είχαν σε τακτά διαστήματα παρουσιάσει μεθόδους για αυτό το «άνοιγμα» της συνειδητότητας. «Χαμένοι στην μετάφραση» πολλές φορές πήραμε αυτά τα κείμενα και τα δεχτήκαμε ως απομεινάρια μουσειακά. Δεν τα χρησιμοποιήσαμε για την δική μας καθημερινή ωφέλεια. Ένα από αυτά είναι Η Αποκάλυψη του Ιωάννη. Αυτό το κείμενο μεταφράστηκε ως μια τρομακτική απόδοση του μέλλοντος, αλλά υπάρχει και μια ενδιαφέρουσα πλευρά: το πρώτο κεφάλαιο της Αποκάλυψης ανέλυσε ένας ακαδημαϊκός -Ανθρωπολόγος και Αρχαιολόγος από το Περού, ο Juan Nunez del Prado, αναλυτής της εθνικής του παράδοσης – ο οποίος αναγνωρίζει στα σύμβολα των Επτά Εκκλησιών, τα επτά επίπεδα της ανθρώπινης συνειδητότητας, όπως ορίστηκαν από τους αναλυτές του 20ου αιώνα. Ο καθηγητής έκανε έρευνες σε αυτό το επίπεδο για περισσότερα από 40 χρόνια, και τον Ιούνιο του 2024 πραγματοποιεί ένα ταξίδι προς αυτή την κατεύθυνση:

Αρχικά γεωγραφικά, προς τα ακριβή σημεία στα οποία υπήρξαν οι Επτά Εκκλησίες της Αποκάλυψης (γιατί η ενέργεια και η ουσία του μηνύματος διατηρείται στην Γη, όπως όταν επισκέπτεσαι έναν ιερό τόπο και σε παρασύρει η ενέργειά του), και δεύτερον μυητικά. Μυητικά, γιατί χρησιμοποιώντας τις διδασκαλίες που δέχονταν οι διάδοχοι – υποψήφιοι για τον θρόνο του αυτοκράτορα Ίνκα τον 16ο αιώνα, έχει σκοπό να συνδέσει, όσους ακολουθήσουν, με τα επτά επίπεδα συνειδητότητας του ανθρώπινου νου.

Κατά τα λεγόμενα του καθηγητή, ο κόσμος σήμερα στο σύνολό του βρίσκεται στο τρίτο επίπεδο και παλεύουμε να εδραιωθεί το τέταρτο: το τρίτο έχει να κάνει με τον «μονόδρομο»: «Αν έχω δίκιο εγώ, δεν μπορείς να έχεις δίκιο εσύ». Είναι ο δρόμος του εμπορίου, του πολέμου, της νίκης της μίας παράταξης έναντι της άλλης. Αυτό που ζούμε. Το τέταρτο επίπεδο είναι η νίκη της Αλήθειας, που μπορεί να υπάρχει στον κόσμο με διαφορετικά ονόματα, επομένως «αν έχω δίκιο εγώ, μπορεί να έχεις και εσύ». Είναι ένα σκαλοπάτι για να εκφραστούν τα ανώτερα επίπεδα, τα οποία όμως θα αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο, γιατί είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέροντα.

Η χρησιμότητα της αναβαθμισμένης μας συνειδητότητας πρακτικά; Μια ζωή με νόημα. Μια ζωή με δύναμη. Μια ζωή που οδηγεί τον καθ’ ένα από εμάς, στον πραγματικό του ρόλο σε αυτή την ζωή. Και κυρίως, στο να εκφράσουμε όλη την δύναμη και το ταλέντο μας, σε ό,τι αγαπάμε.

Το ταξίδι στις Επτά Εκκλησίες τον Ιούνιο είναι ανοιχτό σε όλους. Το διοργανώνει το divineNEKTAR και πληροφορίες δίνονται στο soqtantin@gmail.com.

Photo cover:pixabay.com/ChristianBodhi/earth

Διαβάστε επίσης:

Share:

Divine NEKTAR

Divine NEKTAR

Αλλάζοντας την οπτική σου, αλλάζεις την ζωή σου, αλλάζεις τον κόσμο σου Μια σειρά από βιωματικές απλές πρακτικές, που έρχονται στην Ελλάδα από το μακρινό Περού, αποκλειστικά από την DivineNEKTAR και τους Juan & Ivan Nunez del Prado. Το μονοπάτι του Μύστη, της Καρδιάς και της Υλοποίησης, έρχονται τον Ιούνιο σαν ένα αρχαίο μυστικό γνώσης, δύναμης, αρμονίας και υγείας. 22 Ιουνίου-1η Ιουλίου. CONTACT: www.nektarflow.gr, soqtantin@gmail.com. CALL 6971806490 - 6978772377
Αλλάζοντας την οπτική σου, αλλάζεις την ζωή σου, αλλάζεις τον κόσμο σου Μια σειρά από βιωματικές απλές πρακτικές, που έρχονται στην Ελλάδα από το μακρινό Περού, αποκλειστικά από την DivineNEKTAR και τους Juan & Ivan Nunez del Prado. Το μονοπάτι του Μύστη, της Καρδιάς και της Υλοποίησης, έρχονται τον Ιούνιο σαν ένα αρχαίο μυστικό γνώσης, δύναμης, αρμονίας και υγείας. 22 Ιουνίου-1η Ιουλίου. CONTACT: www.nektarflow.gr, soqtantin@gmail.com. CALL 6971806490 – 6978772377

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα