Search
Close this search box.

Γιώργος Πανόπουλος: Τι κάνουμε με Ανάδρομο Ερμή στον Κριό

Ξεκινάει από τις 27ο και κατεβαίνει μέχρι τις 15ο. 

Από 2 έως 25/4 αλλά ήδη άρχισε να δημιουργεί παρενέργειες.

Μας αφορά όλους και ιδιαίτερα τους γεννημένους του δευτέρου και τρίτου δεκαημέρου στα παρορμητικά ζώδια (Κριούς/Ζυγούς/Καρκίνους/Αιγόκερους) όπως και ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από 29ο έως και 13ο) 

Αναδρομή σημαίνει ανασκόπηση παλαιότερων γεγονότων, αναδρομή στο παρελθόν. Ανασκόπηση και αναδρομή για να δούμε τι έχουμε καταφέρει τους τελευταίους μήνες, πώς μπορούμε να διορθώσουμε τυχόν λάθη και επιλογές,  τι χρειάζεται να διορθώσουμε, ή να βελτιώσουμε, τι θέλουμε να καταφέρουμε, τι εκκρεμότητες υπάρχουν ώστε να διευθετηθούν. 

Στην αστρονομία και την αστρολογία σημαίνει ότι ένας πλανήτης ή κάποιο ουράνιο σώμα κινείται προς τα πίσω- κάνει δηλαδή μια ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗ κίνηση προς τα πίσω.

Όλοι οι πλανήτες, εκτός από τον Ήλιο και τη Σελήνη, έχουν ανάδρομες κινήσεις σε διαφορετικά διαστήματα. Ο Ερμής κερδίζει τη μερίδα του λέοντος σε προσοχή εξ αιτίας της συχνότητάς των ανάδρομων κινήσεών του- κάθε τέσσερις μήνες συνήθως, επί περίπου τρεις εβδομάδες- και επειδή συμβολίζοντας νευραλγικούς τομείς της ζωής όπως το εμπόριο, η επικοινωνία, τα ταξίδια, τα μέσα μετακίνησης, τα τηλέφωνα, τους κομπιούτερ κλπ δημιουργεί σύγχυση, ασυνεννοησία, εμπόδια και αναστάτωση.

Λέγεται ότι δεν πρέπει να ξεκινάς οτιδήποτε σημαντικό ή οτιδήποτε θα σε δεσμεύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε εποχές ανάδρομου. Ούτε να υπογράψεις συμβόλαια, ούτε να μετακομίζεις, ούτε να αγοράζεις κάτι μεγάλης αξίας συμπεριλαμβανομένων αυτοκίνητων, ή άλλων μέσων μετακίνησης, ούτε να κλείνεις συμφωνίες ή να κάνεις πράξη σχέδια. Καλό είναι να ΜΗΝ γίνονται όλα αυτά. Αλλά αν είναι αναπόφευκτα να θυμάσαι να διπλοτριπλοτσεκάρεις όλες τις παραμέτρους και να έχεις υπόψη σου ότι το πιθανότερο είναι να υπάρξουν δεύτερες σκέψεις, τροποποιήσεις και αλλαγές μόλις ο Ερμής επανέλθει σε ορθή πορεία.

Κατά την ανάδρομη κίνηση του Ερμή- ξανά/σκεφτόμαστε, ξανα/βλέπουμε, ξανα/οργανώνουμε, επι/διορθώνουμε, επι/σκευάζουμε, επαν/ερχόμαστε. Κι επειδή ο Ερμής είναι επικοινωνία- εξηγούμε αν ο άλλος δεν καταλαβαίνει, επεξηγούμε αν χρειάζεται, επαναδιατυπώνουμε για να μην αφήσουμε χώρο στην ασυνεννοησία και τις παρεξηγήσεις που παραμονεύουν.

Αυτή τη φορά, ο Ερμής είναι ανάδρομος στον Κριό που μας καλεί να δούμε τον τρόπο με τον οποίο αναλαμβάνουμε δράση και πως επικοινωνούμε με τους άλλους. Το 2024, οι ανάδρομες φάσεις του Ερμή συμβαίνουν κυρίως στα ζώδια της φωτιάς (εκτός από την Παρθένο τον Αύγουστο). Έτσι, σε αυτές τις φάσεις του ανάδρομου χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε την παρορμητικότητά μας, να σκεφτόμαστε πριν δράσουμε, να υπολογίζουμε τις συνέπειες των πραξεών  μας.  

Οι Κριοί βιάζονται να βαδίσουν προς το μέλλον για να εκπληρώσουν «κάτι» το οποίο πολλές φορές δεν ξέρουν περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Είναι έτοιμοι να ορμήσουν και να φτάσουν πρώτοι. Ωστόσο, το να ενεργεί κάποιος μόνο με το ένστικτο χρειάζεται να αποφεύγεται στις εβδομάδες του ανάδρομου. Μια λάθος λέξη, μια άκαιρη αντίδραση, μια βιαστική απόφαση μπορούν να εξελιχθούν σε μακροχρόνιες διαφωνίες ή σε άστοχες επιλογές. Χρειάζεται σιωπή τώρα, ένα βήμα πίσω, όχι οριστικές λύσεις, όχι βεβιασμένες κινήσεις.

Γιώργος Πανόπουλος

Photo cover:pixabay.com/geralt/astrology

Διαβάστε επίσης:

 

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα