Search
Close this search box.

Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Αγωγή κατά Ακρίτα – Θα την υπερασπιστεί στο δικαστήριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μία ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα για την Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, με αφορμή δημοσίευμα για υποτιθέμενο sms που είχε στείλει στον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη (και διαψεύστηκε άμεσα από όλες τις πλευρές), έκανε την σύζυγο του πρωθυπουργού να κινηθεί νομικά εναντίον της δημοσιογράφου και βουλευτή του Σύριζα. Μάλιστα, λίγες ώρες ώρες αργότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα social media, υπερασπίστηκε την σύζυγό του, τονίζοντας πως ο ίδιος θα την υπερασπιστεί στο δικαστήριο.

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα

Όλα ξεκίνησαν, όταν η Ακρίτα με ανάρτησή της στο facebook, έγραψε:

«Tο λάθος του Τάιλερ είναι ότι δε γεννήθηκε Μαρέβα.
Ο Τάιλερ δεν έχει σπίτι Βολταίρου.
Δεν έχει 40 ακίνητα που δεν ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια τους.
Δεν κάνει περίεργες μπίζνες με μεγάλες εταιρίες.
Δεν αναλαμβανει χαριστικά αναθέσεις κοστουμιών όπως της Aegean και των στολών-εκτρωμάτων των ταξιθετών/τριών στην Λυρική.
Δεν κάνει πολιτικό παιχνίδι με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.
Δεν καταχράται τη θεσμική θέση του συντρόφου του.
Δεν παραγοντίζει με sms και τηλεφωνήματα σε επιχειρηματίες και μεγαλοεκδότες.
Δεν παίζει παιχνιδάκια με τα Πόθεν Εσχες, δεν κάνει τίποτα παράνομο, τίποτα ύποπτο.
Εχω γνωρίσει καλά τον Τάιλερ Μακμπέτ. Έχω κουβεντιάσει πολύ μαζί του και σάς βεβαιώνω πώς πρόκειται για ένα άτομο σοβαρό, με ενσυναίσθηση, πολιτική σκέψη και αυτόνομες απόψεις».
Δεν είναι ουραγός του Στέφανου, δεν είναι ακόλουθος, δεν είναι διακοσμητικός. Και σίγουρα δεν επιδίδεται σε υπόγειους βυζαντινισμούς όπως η εν λόγω κυρία.
Ο Τάιλερ στηρίζει τον άνθρωπο του και τον στηρίζει επί της ουσίας, διατηρώντας παράλληλα ακέραιη την αυτονομία της προσωπικότητας του.
Γι’ αυτό Τάιλερ, ευτυχώς που δε γεννήθηκες Μαρέβα».

Μήνυση και αγωγή από την Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη

Στις απαραίτητες νομικές ενέργειες «κατά το αστικό και ποινικό δίκαιο» θα κινηθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, σύζυγος του πρωθυπουργού σχετικά με «συκοφαντική ανάρτηση», της Έλενας Ακρίτα.

Συγκεκριμένα, αναφέρει η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια της χθεσινής συκοφαντικής ανάρτησης της Βουλευτού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Έλενας Ακρίτα, το περιεχόμενο της οποίας επανέλαβε και σήμερα, η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη θα προβεί στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα στις απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά το αστικό και ποινικό δίκαιο, με σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας και της προσωπικότητάς της.

Θεωρούμε αυτονόητο πως το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδεχθεί την άρση της ασυλίας της κυρίας Ακρίτα, προκειμένου να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη για τους ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς της».

Η προσωπική ανάρτηση του Μητσοτάκη και η δημόσια στήριξη

Λίγες ώρες αργότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε μία προσωπική ανάρτηση, διευκρινίζοντας πως γράφει ως σύζυγος και όχι ως πρωθυπουργός, με αφορμή την επίθεση της Έλενας Ακρίτα στη Μαρέβα Γκραμπόφσκι και την πρόθεση της τελευταίας να κινηθεί νομικά.

Μάλιστα, αποκαλύπτει πως θα πάει στο δικαστήριο ως μάρτυρας ενώ τονίζει πως «όποιος θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί μου πολιτικά, είναι ελεύθερος να το κάνει. Όμως ας αφήσουν επιτέλους εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά μου».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:
«Γράφω αυτήν την ανάρτηση ως σύζυγος και όχι ως Πρωθυπουργός. Από την ημέρα της εκλογής μου ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας η Μαρέβα έχει στοχοποιηθεί βάναυσα για έναν και μόνο λόγο. Γιατί είναι γυναίκα μου και έτσι θεωρούσαν κάποιοι ότι θα μου έκαναν ζημιά. Ένας βαθιά καλός και ηθικός άνθρωπος, με τελείως αυτόνομη επαγγελματική διαδρομή, τσαλαπατήθηκε και έγινε πρωτοσέλιδα. Η οικογενειακή μας συνοχή δοκιμάστηκε. Πολλές φορές αναρωτηθήκαμε και με τα παιδιά μας αν αξίζει να πληρώνει κάνεις αυτό το οικογενειακό τίμημα για να ασχολείται με τα κοινά.

Όμως αντέξαμε, και προς στιγμήν νομίσαμε ότι τουλάχιστον αυτή η φάση της πολιτικής τοξικότητας έχει παρέλθει. Μέχρι που η Μαρέβα ξαναέγινε πρωτοσέλιδο με ένα τελείως ψευδές και ανυπόστατο δημοσίευμα. Για να ακολουθήσει μια χυδαία και απρόκλητη ανάρτηση της βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται μεγάλο συγγραφικό ταλέντο για να χωρέσει τόσα ψέματα και τόση κακία σε μία ανάρτηση.

H Μαρέβα θα κινηθεί νομικά. Και εγώ θα πάω μάρτυρας στο δικαστήριο να την υπερασπιστώ. Όποιος θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί μου πολιτικά, είναι ελεύθερος το κάνει. Όμως ας αφήσουν επιτέλους εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά μου».

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα