Search
Close this search box.

“Στον επόμενο τόνο, η ώρα θα είναι”: Η θρυλική φωνή του “141” βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του συζύγου της

.

Οι λίγο μεγαλύτεροι θα θυμούνται τις υπηρεσίες του ΟΤΕ παλιά με τα τριψήφια νούμερα που έπαιρνες από το σταθερό για να μάθεις τον καιρό ή την ώρα. Ειδικά, για την τελευταία υπηρεσία καλούσες το 141.

Αλήθεια υπάρχει κάποια/ος που να έχει το προλάβει κι να μη θυμάται τη γυναικεία φωνή που μας ενημέρωνε πως… “στον επόμενο τόνο, η ώρα θα είναι…“. Τη συγκεκριμένη, βελούδινη φωνή την είχαμε ακούσει τόσες φορές, που είναι αδύνατον να μην την αναγνωρίζαμε.

Ωστόσο, όσο διάσημη ήταν η φωνή της, τόσο άγνωστη ήταν στο κοινό η μορφή της. Όπως και η ταυτότητά της γυναίκας. Και δεν ήταν άλλη από την Καλλιόπη Παΐσιου, η οποία για δύο δεκαετίες περίπου, ενημέρωνε τον κόσμο για την ώρα Ελλάδος. Λίγοι ήταν εκείνοι που την γνώριζαν. Όμως, δυστυχώς, έμελλε να την μάθουμε όλοι με τον πιο τραγικό τρόπο, όταν έγινε γνωστό ότι τη σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια ο σύζυγός της.

Η οικογενειακή τραγωδία

Μια δολοφονία που συγκλόνισε τους πάντες, όταν αποκαλύφθηκε ο λόγος που οδήγησε τον σύζυγό στον φόνο της γυναίκας που λάτρευε περισσότερο και από τη ζωή του. Και αμέσως μετά στην αυτοκτονία του. Η Πιπίτσα του ήταν 86 ετών και εκείνος 90.

Ήταν 19 Μαρτίου του 2010, όταν ο Τάκης Παϊσιος αποφάσισε να δώσει ένα τέλος στη μαρτυρική ζωή της γυναίκας του. Η ίδια, είχε υποστεί λίγες μέρες νωρίτερα ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που προκάλεσε τεράστια ζημιά στη λειτουργία του εγκεφάλου της, με αποτέλεσμα η κατάστασή της να χαρακτηριστεί από τους γιατρούς «μη αναστρέψιμη».

Ήταν η πέμπτη μέρα μετά την επιστροφή της στο σπίτι, αφού βγήκε από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν. Στεναχωρημένος, απογοητευμένος και απελπισμένος που έβλεπε την ανήμπορη σύζυγό του, έψαχνε τρόπο πώς θα τη… λυτρώσει. Και στο μυαλό του 90χρονου άνδρα η “λύτρωση” ισοδυναμούσε μόνο με τον θάνατό της.

Θα λύτρωνε την Πιπίτσα του με τα ίδια του τα χέρια και στη συνέχεια θα την ακολουθούσε στο θάνατο κι εκείνος. Άλλωστε, ήταν μαζί για μια ολόκληρη ζωή. Η “αυλαία” της ζωής του ηλικιωμένου ζευγαριού έπεσε με τον πιο τραγικό τρόπο στο σπίτι τους στα βόρεια προάστια.

Ο Παΐσιος περιμένει την κόρη και το εγγόνι του να φύγουν για το σχολείο, τότε παίρνει ένα μαξιλάρι και σκοτώνει τη σύζυγό του. Η “φωνή του 141” πέθανε από ασφυξία. Κατόπιν, ο ίδιος αυτοκτόνησε με ένα μαχαίρι. Προηγουμένως, είχε αφήσει ένα γράμμα που εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία.

«Η απελπισία και η απόγνωση με οδήγησαν στη λύση αυτού του δράματος… Είμαι ο θύτης και το θύμα“, έγραφε. Η δολοφονία γίνεται πρώτο θέμα. Όλοι συγκλονίζονται. Οι γείτονες μιλούσαν για ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια. Και ήταν.

Ένα αγαπημένο ζευγάρι

‘Έζησαν μαζί 67 ολόκληρα χρόνια. Στην ουσία, οι δυο τους μεγάλωσαν μαζί και «έχτισαν» τις επαγγελματικές τους επιτυχίες, καθώς όταν γνωρίστηκαν εκείνη ήταν μόλις 19 ετών κι αυτός 23. Η Καλλιόπη Παΐσιου εργάστηκε για 32 ολόκληρα χρόνια ως εκφωνήτρια του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας και της ΕΡΤ, ενώ της είχαν δώσει τον χαρακτηρισμό η «βελούδινη φωνή του ραδιοφώνου».

Το 1960, επιλέχθηκε ανάμεσα σε 10 υποψήφιες εκφωνήτριες για να «χαρίσει» τη φωνή της στο αυτοματοποιημένο τηλεφωνικό σύστημα εκφώνησης της ώρας, το οποίο εγκατέστησε ο ΟΤΕ ως υπηρεσία εξυπηρέτησης συνδρομητών, στον τηλεφωνικό αριθμό 141. Παρέμεινε μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’70. Η αισθαντική φωνή της σημάδεψε δύο γενιές και μέχρι σήμερα πολλοί τη θυμούνται με νοσταλγία.

Διαβάστε επίσης

Share: