Search
Close this search box.

Στο ψυχιατρείο η μητέρα της Κυριακής Γρίβα – Η σπαρακτική ανάρτησή της

.

Περισσότερες από 40 ημέρες έχουν περάσει από την γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα, από τον πρώην σύντροφό της, έξω από το αστυνομικό τμήμα, των Αγίων Αναργύρων. Και η οικογένειά της βρίσκεται σε τραγική ψυχολογική κατάσταση.

Μάλιστα, η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο, καθώς υπάρχει φόβος πως θα κάνει κακό στον εαυτό της, όπως αποκάλυψε τη Δευτέρα (13/5), η δικηγόρος της, Έλενα Τζούλη. «Η κατάσταση της μητέρας της Κυριακής επιδεινώθηκε μετά το μνημόσυνο, λέγοντας ότι θα κάνει κακό στον εαυτό της», επεσήμανε η δικηγόρος, μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό».

«”Θα πάω για νοσηλεία και εύχομαι να επιστρέψω καλύτερα. Το μόνο που θα κάνουν είναι να απαλύνουν τον πόνο μου” μου είπε η μητέρα της Κυριακής», τόνισε η Έλενα Τζούλη.

«Έχει περάσει ενάμισης μήνας από αυτή την αποτρόπαια πράξη και όσον αφορά την απόδοση δικαιοσύνης επ’ αυτής, δεν υπάρχει καμία πρόοδος. Αυτό έχει στην κυριολεξία απελπίσει την κ. Γρίβα. Την Παρασκευή με κάλεσε να μιλήσουμε κι αφού βεβαιώθηκε ότι δεν μας ακούει κανείς, μου εξομολογήθηκε ότι είχε την πρόθεση να αυτοκτονήσει. Ήταν αποφασισμένη και συνειδητοποιημένη και μου έλεγε την ανατριχιαστική φράση “Θέλω να πάω να βρω την ψυχή της κόρης μου”. Προχώρησα αμέσως σε ενημέρωση του ψυχιάτρου ο οποίος την παρακολουθεί, εκείνος διέγνωσε επίσημα αυτοκτονικό ιδεασμό με σκέψεις λυτρωτικής αυτοκτονίας και η μάνα αυτή έλαβε το δρόμο προς τη νοσηλεία για να βοηθηθεί» υπογράμμισε η δικηγόρος για τη μητέρα της Κυριακής Γρίβα.

Και πρόσθεσε: «Όταν της είπα ότι θα το έκανα, μου είπε “Αφού μου ζητάς εσύ να νοσηλευτώ θα πάω, δεν υπόσχομαι όμως τίποτα σχετικά με το τι θα κάνω μετά, αν δεν καταφέρω να ορθοποδήσω, όπως φοβάμαι. Το μόνο που θα καταφέρουν εκεί είναι να απαλύνουν λίγο τον πόνο μου”. Να σας πω, εξάλλου, ότι ενημερώθηκε και παρενέβη για τη διεκπεραίωση των σχετικών διαδικασιών, ακόμα και ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης».

Όσον αφορά την πρόοδο της υπόθεσης, η κα Τζούλη σημείωσε ότι η οικογένεια θα επιδιώξει την σοβαρότερη δυνατή τιμωρία του δράστη και τον καταλογισμό υπαιτιοτήτων σε πληθώρα αρμόδιων προσώπων και όχι μόνο στους 5 αστυνομικούς που ενεπλάκησαν με το συμβάν τη μοιραία νύχτα.

Η σπαρακτική επιστολή της μητέρας

Την ίδια στιγμή, ραγίζει καρδιές η ιδιόχειρη επιστολή της μητέρας της Κυριακής, που φέρνει στο «φως» ο «ΑΝΤ1» και γράφτηκε λίγες ώρες πριν να μπει στο ψυχιατρείο. Σε ένα χαρτί έγραψε όλα όσα ήθελε να πει στον δολοφόνο του παιδιού της, μετά τον ισχυρισμό του στον εισαγγελικό ψυχιατρικό πραγματογνώμονα ότι δεν θυμάται τίποτα από τον φόνο που διέπραξε.

«Δεν θυμάται; Εγώ απλά δεν θα ξεχάσω ποτέ. Θέλω να πείτε στον δολοφόνο, στον γυναικοκτόνο, στον […], επειδή είπε ότι δεν θυμάται τίποτα, να του δείξετε τα βίντεο. Τα ίδια βίντεο που βλέπω κι εγώ και όλη η Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θέλω να του πείτε να έρθει να ρωτήσει εμένα, που κάθε φορά που τα βλέπω φωνάζω στο νινί μου “Τρέχα!”, λες και κάτι θα αλλάξει», γράφει η τραγική μάνα.

«Αν πάλι δεν θυμηθεί, δώστε του να ακούσει το ηχητικό, που το κοριτσάκι μου λέει “Χάνομαι” και κραυγάζει. Να ακούσει αυτή την κραυγή, που όποιος το είδε και το άκουσε δεν θα το ξεχάσει ποτέ. Πόσο μάλλον εγώ, που βλέπω να σφάζει το παιδί μου από 5 διαφορετικές γωνίες», συμπληρώνει η μητέρα της Κυριακής Γρίβα.

Διαβάστε επίσης

Share: