Search
Close this search box.

Οι 5 πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για ταξίδι

Έρευνα γνωστής ταξιδιωτικής ιστοσελίδας δημοσίευσε την τελευταία της κατάταξη με τις πιο επικίνδυνες χώρες για ταξίδια, με βάση διάφορα κριτήρια.

Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αν πάτε σε αυτές τις χώρες. Ο ειδικός ιστότοπος ταξιδιών The Swiftest έφτιαξε μια λίστα με τις πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου για επίσκεψη. Για να αναπτύξουν και να περιγράψουν τις επιλογές τους, βασίστηκαν σε 7 κατηγορίες: το ποσοστό ανθρωποκτονιών, οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα, η θνησιμότητα από ακούσια δηλητηρίαση, το ποσοστό θνησιμότητας λόγω ανθυγιεινών συνθηκών, οι ζωές που χάθηκαν λόγω μεταδοτικών ασθενειών και σε ποιες ηλικίες, οι άνθρωποι που χάθηκαν λόγω τραυματισμών και το ποσοστό κινδύνου φυσικών καταστροφών.

Αυτά τα κριτήρια έχουν ποσοτικοποιηθεί με δεδομένα που συλλέχθηκαν από διεθνείς οργανισμούς.

Σημειώστε ότι λόγω του πολέμου, η Ουκρανία και η Ρωσία δεν εμφανίζονται στην κατάταξη. Το Swiftest επισημαίνει επίσης ότι η έκθεση σε κίνδυνο εξαρτάται από τον τύπο του ταξιδιού που πραγματοποιείται και τις περιοχές που επισκέπτονται.

1.ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Μια χώρα πλούσια σε τεράστια βιοποικιλότητα, η Νότια Αφρική εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή των πιο θανατηφόρων χωρών για τους τουρίστες. Από τα 50 κράτη που συμμετείχαν στην έρευνα, έχει το υψηλότερο ποσοστό ανθρωποκτονιών (36,40 ανά 100.000 άτομα).

Περίπου 68 άνθρωποι δολοφονούνται καθημερινά στη Νότια Αφρική. Στη μελέτη του, ο ιστότοπος αναφέρει ότι οι πράξεις βίας συμμοριών και η βραδύτητα του δικαστικού συστήματος είναι οι κύριοι λόγοι για την επικινδυνότητα της χώρας.

Κέιπ Τάουν / pexels.com

2.ΙΝΔΙΑ
Αναπτυσσόμενη χώρα, εξαιρετικά πυκνοκατοικημένη, πλούσια πολιτιστικά, η Ινδία παραμένει μια επικίνδυνη χώρα για τους επισκέπτες της. Το έθνος έχει σχετικά χαμηλό ποσοστό ανθρωποκτονιών και θανάτου από δηλητηρίαση.

Ωστόσο, η Ινδία κατέχει την πρώτη θέση στη μελέτη όσον αφορά την κακή υγιεινή. Πράγματι, ένας στους δέκα θανάτους στην Ινδία αποδίδεται σε κακές συνθήκες υγιεινής.

Η χώρα είναι επίσης από τις πιο εκτεθειμένες σε φυσικές καταστροφές, πίσω από τις Φιλιππίνες.

Ινδία / photo: pixabay

3.ΔΟΜΙΝΙΚΑΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νησί, κοινό με την Αϊτή, γνωστό για τις υπέροχες αμμώδεις παραλίες της, η Δομινικανή Δημοκρατία είναι επίσης μια ιδιαίτερα επικίνδυνη χώρα. Πράγματι, το ποσοστό θνησιμότητας από ανθρωποκτονίες είναι το τέταρτο στον κόσμο.

Η Δομινικανή Δημοκρατία έχει ένα τροχαίο θάνατο κάθε δύο ώρες, το οποίο αντιπροσωπεύει σημαντικό μερίδιο των θανάτων. Οι λόγοι για τις επικίνδυνες συνθήκες του δρόμου αποδίδονται σε «φονικό μείγμα αλκοόλ, ταχύτητας και κατάφωρη παραβίαση των κανόνων».

4.ΜΕΞΙΚΟ
Τα επίπεδα εγκληματικότητας είναι υψηλά στο Μεξικό. Η χώρα κατατάσσεται ακριβώς πίσω από τη Νότια Αφρική σε ποσοστά θανάτων από ανθρωποκτονίες, με 29,1 ανθρωποκτονίες ανά 100.000 πληθυσμού.

Αυτή η βία συνδέεται με την πολλή διακίνηση ναρκωτικών που μαστίζει μια χώρα με αξιοσημείωτη βιοποικιλότητα και τοπία. Οι τουρίστες, ωστόσο, γίνονται λιγότερο στόχοι επιθέσεων.

Το Μεξικό πλήττεται συχνά από σεισμούς. Στις 19 Σεπτεμβρίου 1985, ένας σεισμός 8,1 Ρίχτερ κατέστρεψε το κέντρο της Πόλης του Μεξικού. Ο απολογισμός ήταν καταστροφικός, με περισσότερους από 10.000 νεκρούς, οι περισσότεροι στην πρωτεύουσα της χώρας και 50.000 τραυματίες. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, η χώρα διοργανώνει τακτικά ασκήσεις ανακούφισης.

Μεξικό / photo: pixabay

5.ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Είναι σημαντικό να επιλέξετε το δρομολόγιό σας προσεκτικά όταν πηγαίνετε στη Βραζιλία. Είναι η τρίτη πιο θανατηφόρα χώρα στον κόσμο μετά τη Νότια Αφρική και το Μεξικό.

Οι συνθήκες υγιεινής είναι επίσης δύσκολες. Η διαχείριση της πανδημίας του Covid-19 από τον πρώην Πρόεδρο Ζαΐρ Μπολσονάρο μόνο επιδείνωσε την κατάσταση ιδιαίτερα των νοσοκομείων.

Urca, RJ, Brazil / pexels.com

photo cover: by thiago japyassu: https://www.pexels.com

Δείτε επίσης

Share: