Search
Close this search box.

Ο τρόπος για να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό και τακτοποιημένο

.

Για να τακτοποιήσετε το εσωτερικό σας, πρέπει να  ξεκινήσετε με την απορρόφηση. Θα δεις ότι κάποια αντικείμενα που σου φαίνονται απαραίτητα δεν είναι τόσο απαραίτητα και ότι η απουσία τους μπορεί να είναι ικανοποίηση από μόνη της. Να ξεκαθαρίσουμε το θέμα.

Για αυτό, εδώ είναι οι 3 συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσετε:

 1. Τα παλτό σας δεν έχουν θέση στους καναπέδες σας. Κρατήστε τα ρούχα σας στις ντουλάπες σας για εύκολη πρόσβαση στην γκαρνταρόμπα σας. Είτε είναι κρεμασμένα είτε διπλωμένα, πάνω απ’ όλα δεν πρέπει να ξαπλώνουν σε μια καρέκλα ή ένα τραπέζι, αλλά πρέπει να φυλάσσονται προσεκτικά στην ντουλάπα σας.
 2. Αποφύγετε να αφήνετε αντικείμενα στους διαδρόμους, αυτό θα μπορούσε να  εμποδίσει την κυκλοφορία στο σπίτι  και να δυσκολέψει τον καθαρισμό.
 3. Εκχωρήστε σε κάθε αντικείμενο μια συγκεκριμένη θέση. Μετά το σιδέρωμα, αφήστε το σίδερο και τη σανίδα του για να μην διαταράξουν το Feng shui του εσωτερικού σας. Στο παιδικό δωμάτιο, αποθηκεύστε τα παιχνίδια. Η χρήση καλαθιών, κουτιών αποθήκευσης και βάζα θα διευκολύνει την κατάθεσή σας.

Πώς να ξεκινήσετε τον καθαρισμό του σπιτιού;

Η ταξινόμηση είναι ένα σημαντικό βήμα, αλλά δεν είναι το μόνο. Τώρα ήρθε η ώρα να αρχίσετε να καθαρίζετε το σπίτι. Με ποια εργασία ή δωμάτιο να ξεκινήσω;

Για επιτυχή καθαρισμό, ακολουθήστε αυτήν τη σειρά.

 1. Για να εξοικονομήσετε χρόνο, ξεκινήστε λανσάροντας τις αυτόνομες συσκευές, που είναι το πλυντήριο ρούχων και το πλυντήριο πιάτων. Η συντήρηση του σπιτιού είναι θέμα οργάνωσης. Θα χρειαστεί να βελτιστοποιήσετε το χρόνο και τους πόρους σας για να το πετύχετε με την ελάχιστη προσπάθεια.
 2. Αδειάστε τους κάδους απορριμμάτων και απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές.
 3. Αντιμετωπίστε τους τοίχους αφαιρώντας τη σκόνη με μια παραδοσιακή σκούπα ή μια στεγνή σκούπα μικροϊνών από πάνω προς τα κάτω.
 4. Στα παράθυρα τώρα! Ξεκινήστε με τα πλαίσια και μετά καθαρίστε τα πλακάκια.
 5. Πηγαίνετε σε έπιπλα, ντουλάπια, επιφάνειες και αντικείμενα κάθε είδους με ένα ξεσκονόπανο φτερών ή κατά προτίμηση ένα βρεγμένο πανί από μικροΐνες για να τα ξεσκονίσετε και να τους δώσετε μια νέα εμφάνιση.
 6. Στην κουζίνα, καθαρίστε και απολιπάνετε τις συσκευές σας. Αποφύγετε τα χημικά και ευνοήστε τα φυσικά προϊόντα όπως λευκό ξύδι, μαγειρική σόδα ή ακόμα και μαύρο σαπούνι.
 7. Στο μπάνιο, για να απολυμάνετε, να αφαιρέσετε ίχνη ασβεστόλιθου και γυαλάδας, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό πανί για να τρίψετε και να καθαρίσετε κάθε τύπο επιφάνειας (μπολ, νεροχύτη, βρύσες και μπανιέρα κ.λπ.).
 8. Τέλος, θα πρέπει να φροντίσετε το δάπεδο όπου έχει συσσωρευτεί σκόνη και βρωμιά κατά τη διάρκεια του καθαρισμού. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια σκούπα ή μια ηλεκτρική σκούπα για να την ξεφορτωθείτε και να ολοκληρώσετε έναν καλό καθαρισμό δαπέδου με φυσικά προϊόντα.

Λάβετε υπόψη ότι εάν το σπίτι σας είναι σε τάξη, τα ρούχα σας τακτοποιημένα και οι επιφάνειές σας καθαρές, ο καθαρισμός θα είναι πολύ πιο εύκολος και το Σαββατοκύριακο σας δεν θα είναι πλέον αφιερωμένο στον βαθύ καθαρισμό.

Photo cover:pixabay.com/leemelina08/home

Διαβάστε επίσης:

Share: