Search
Close this search box.

“Τι νόημα έχει η αγάπη αν κουραστείς” – Τον άνθρωπο σου δεν θα τον κυνηγήσεις

.

Έτσι είναι και συμφωνώ απόλυτα. Τι νόημα έχει η αγάπη αν κουραστείς, αν παλέψεις, αν χάσεις τον εαυτό σου και χαθεί και η μαγεία προσπαθώντας; Θα είναι μια μάχη εγωιστική απλά έναντι του άλλου, μάχη διεκδίκησης, επικράτησης.

Ο σωστός άνθρωπος

Ο σωστός άνθρωπος θα μπει ήρεμα στη ζωή σου, θα σου προκαλέσει συναισθήματα βαθιά εξαρχής, θα νιώσεις σαν να τον ξέρεις χρόνια. Λες και οι ζωές σαν ήταν γραφτό να συναντηθούν και να ενωθούν. Με τον άνθρωπο σου θα νιώσεις συναισθήματα πληρότητας, γαλήνης και οικειότητας.

Τον σωστό άνθρωπο λοιπόν δε θα χρειαστεί να τον κυνηγήσεις, ούτε να τον διεκδικήσεις. Δε θα σε ταλαιπωρήσει ούτε συναισθηματικά, ούτε ψυχικά. Δεν θα παίξει με την ψυχή σου. Δεν θα σε θεωρήσει δεδομένη, ακόμα και όταν σε έχει. Πολλές φορές εθελοτυφλούμε στην αδιαφορία και στη σιωπή του άλλου, προβάλλοντας δικαιολογίες. Ο άνθρωπος σου όμως είναι αυτός που σε θέλει, που τα συναισθήματα σας είναι αμοιβαία, δε χρειάζεται να προσπαθήσεις γι αυτά. Η αμοιβαιότητα είναι το παν. Μετά ακολουθούν τα υπόλοιπα. 

Εκείνος που σε θέλει στη ζωή του, λοιπόν, δεν υπάρχει περίπτωση να σε κάνει να αμφιβάλλεις. Θα στο δείξει, θα το νιώσεις. Μπορεί να μην εκφράζεστε με τον ίδιο τρόπο, αλλά θα το καταλάβεις πίστεψε με. Θα είναι πάντα εκεί για σένα, θα σου φτιάχνει τη μέρα με όλους τους τρόπους και αυτό είναι η μαγεία του έρωτα και της αγάπης. Θα είναι ο λόγος που χαμογελάς και η κινητήρια δύναμη σου, αλλιώς η έμπνευση σου. Η πρώτη σου καλημέρα το πρωί και η τελευταία το βράδυ.

Ο άνθρωπος που νιώθει ευγνώμων που μπήκες στη ζωή του, δε σε αφήνει να διεκδικήσεις μια θέση σε αυτήν, στην παραχωρεί από μόνος του, ανοίγει δρόμο για να μπεις. Σε εμπιστεύεται, χαίρεται που υπάρχεις στη ζωή του, για τον τρόπο που σκέφτεσαι, για όλα όσα πράττεις, νιώθει περήφανος για σένα. Εκφράζει τα συναισθήματα του ξεκάθαρα και απλά.

Αποκτήστε το βιβλίο Να βλέπεις στον έρωτα από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.
Έρωτας είναι να αγαπάς τις ομοιότητες, και αγάπη, να ερωτεύεσαι τις διαφορές. Ο τίτλος του βιβλίου μάς παροτρύνει να μάθουμε ότι, στην πραγματικότητα, στον έρωτα δεν πρέπει να κλείνω τα μάτια για να μη βλέπω πώς ακριβώς είσαι, αλλά το ακριβώς αντίθετο: να σε κοιτάξω, να σε δω, να μάθω ποιος είσαι και να σου ζητήσω ν’ ανοίξεις κι εσύ τα μάτια για να με δεις και να ξέρεις ποιος είμαι.

Ο λάθος άνθρωπος

Δεν είναι ο άνθρωπος σου αν σε παιδεύει, αν δεν βλέπει τι είσαι και τι αξίζεις. Είναι ο λάθος άνθρωπος αν δε σε διεκδικεί με όμορφο τρόπο, αν δε σου αφήνει χώρο στη ζωή του. Αν σε κάνει διαρκώς να αμφιβάλλεις και να νιώθεις ανασφάλεια ή μη επαρκής. Αν σου εμπνέει δεύτερες σκέψεις δεν είναι ο άνθρωπος σου.

Ο άνθρωπός σου

Ο άνθρωπος σου, εκείνος ο ένας και μοναδικός, δεν θα σε γεμίζει ερωτηματικά, αντιθέτως θα σου δίνει δύναμη να προχωράς μπροστά και θα σου βγάζει στην επιφάνεια την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Πτυχές που και εσύ η ίδια δεν ήξερες ότι κρύβεις μέσα σου. Δεν θα σου ρουφά την ενέργεια, αλλά θα σε γεμίζει. Θα κουμπώνει πάνω σου και θα συμπληρώνει τα κενά σου. 

Υπάρχουν άνθρωποι που σε νοιάζονται και θα στο δείξουν με κάθε τρόπο, θα το καταλάβεις και υπάρχουν και αυτοί που απλά επιβεβαιώνονται από την διεκδίκηση σου, τους ενισχύεις τον εγωισμό τους. Θα το καταλάβεις γιατί όταν θα απομακρυνθείς τ’οτε μόνο θα σε αναζητήσουν. 

Χρειάζεσαι έναν άνθρωπο κοντά σου που να αξίζει τον κόπο, που σου δίνει χωρίς να ζητάς, κάνει ό, τι μπορεί για να είσαι χαρούμενη και σκέφτεται εσένα πολλές φορές περισσότερο από τον ίδιο. Που θα είναι εκεί στις δύσκολες στιγμές και στις αδυναμίες σου. Δε θα δειλιάζει. δε θα φοβάται, δεν θα είναι εκεί μόνο για τα εύκολα. Θα σε στηρίζει όταν το χρειάζεσαι. Θα σε αγκαλιάζει όταν πονάς και θα σε ισιώνει όταν λυγίζεις. Θα σε σηκώνει όταν πέφτεις και θα σε στηρίζει όταν το χρειάζεσαι. Θα τον αναγνωρίσεις από τα συναισθήματα χαράς, ανακούφισης, οικειότητας και πληρότητας, που θα σου δημιουργήσει από την πρώτη στιγμή.

Επιλογή συντρόφου

Μάθε να αναγνωρίζεις τα σημάδια. Σίγουρα δεν θα είναι ο πιο όμορφος που υπάρχει, αλλά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να κάνει τον κόσμο σας όμορφο, να είναι ψυχικά πλούσιος, πλούσιος σε συναισθήματα. Να λάμπουν τα μάτια του όταν σε κοιτά. Τόσο απλά και τόσο λυτρωτικά.

Το θέμα σε όλα αυτά όμως είναι που κοιτάς, που ψάχνεις και τι επιλογές κάνεις. Και μετά λες φταίνε οι άλλοι. Λάθος, εσύ φταις και οι δικές σου επιλογές. Πολλές φορές η ευτυχία περνάει από δίπλα μας αλλά δεν την προσέχουμε, δεν της δίνουμε σημασία.

Δες πρώτα εσύ τι αξίζεις, μάθε να το διεκδικείς και μετά θα το δούνε και οι άλλοι. Άλλωστε αν δεν αγαπήσεις εσύ τον εαυτό σου, πως θα σε αγαπήσει κάποιος άλλος; Αν δεν διατηρήσεις εσύ ζωντανό το χαμόγελο σου, τότε ποιος;

Συγγραφή – Επιμέλεια Άρθρου

Εύη Στεργίου

Ζω στα Ιωάννινα και έχω σπουδάσει Νοσηλευτική. Μου αρέσουν τα ταξίδια, τα βιβλία, ο χορός, η μόδα και η ενασχόληση με τη συγγραφή.
Μέσα από το γράψιμο μου δίνεται η ευκαιρία να εκφράσω σκέψεις και συναισθήματα. Μου φτιάχνει τη διάθεση και αντιμετωπίζω πιο αισιόδοξα την καθημερινότητα.

Photo cover:pixabay.com/RoonzNL/sunset

Πηγή:psychology.gr

Διαβάστε επίσης:

Share: