Search
Close this search box.

Η Γεωργία Βασιλειάδου στο απόγειο της καριέρας της – Η φωτογραφία της από το καλοκαίρι του 1958

Μια φωτογραφία της Γεωργίας Βασιλειάδου από τον φακό του Κλεισθένη Δασκαλάκου εντοπίσαμε στο προφίλ του συλλέκτη Άρη Λουπάση στο Instagram, όπου η ηθοποιός αποθεώθηκε από το κοινό κατά την διάρκεια της φαντασμαγορικής επιθεώρησης των Σπυρόπουλου-Παπαδούκα-Ασημακόπουλου «Ότι θέλει η γυναίκα», η οποία ανέβηκε το καλοκαίρι του 1958 στην σκηνή του «Ακροπόλ».

Στη λεζάντα της φωτογραφίας σημειώνεται: «Την σκηνοθεσία και τις χορογραφίες αναλαμβάνει ο κορυφαίος χορογράφος της εποχής Μανώλης Καστρινός, τα σκηνικά και κοστούμια ο Γιώργος Ανεμογιάννης και τους κεντρικούς ρόλους οι Βασίλης Αυλωνίτης, Γεωργία Βασιλειάδου, Νίκος Ρίζος, Γιάννης Γκιωνάκης και Ρένα Ντορ οι οποίοι συνοδεύονται από πολυμελή θίασο και εντυπωσιακό μπαλέτο με επικεφαλής τον Μανώλη Καστρινό.

Ο πρωτοποριακός και χαρισματικός Γιώργος Ανεμογιάννης υπήρξε από τους σημαντικότερους σκηνογράφους και ενδυματολόγους που φιλοτέχνησε τα σκηνικά και τα κοστούμια για περισσότερες από πεντακόσιες παραστάσεις σε Εθνικό, Κρατικό Βορείου Ελλάδος, Λυρική Σκηνή, ελεύθερο θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση.

Την περίοδο αυτή η “Κωμικιά των κωμικών” Γεωργία Βασιλειάδου βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας της απολαμβάνοντας συγκινητικές στιγμές αγάπης από το κοινό σε κάθε εμφάνισή της. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικές υπήρξαν οι εκδηλώσεις θαυμασμού στο πρόσωπό της το συγκεκριμένο καλοκαίρι κατά την επίσκεψή της στην γιορτή Κρασιού στο Άλσος Δαφνίου όπου εκατοντάδες κόσμου προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να την πλησιάσουν και να την αγγίξουν και όλοι οι παραγωγοί της διοργάνωσης την κερνούσαν συνεχώς από τα προϊόντα τους.

Ακούραστη εργάτρια του θεάτρου και του κινηματοφράφου, παράλληλα με τις καθημερινές (διπλές) παραστάσεις του προαναφερθέντος έργου, έκανε πολύωρα και εξαντλητικά γυρίσματα στα Κιούρκα (σημερινές Αφίδνες) της Αττικής για την κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου και της Φίνος Φιλμ «Η κυρά μας η μαμή» που προβλήθηκε στην αίθουσες την 1η Δεκεμβρίου του 1958 με μεγάλη επιτυχία. Αυθεντικοί και γνήσιοι καλλιτέχνες των οποίων ακόμη και το πετσί “μύριζε” θέατρο».

Διαβάστε επίσης

Share: