Η θυρεοειδίτιδα Χασιμότο είναι πάθηση που ανήκει στην κατηγορία των αυτοάνοσων νοσημάτων.
Η χρόνια λεμφοκυτταρική θυρεοειδίτιδα ή νόσος Χασιμότο αποτελεί, την πιο συχνή μορφή μη ειδικής θυρεοειδίτιδας και την πιο συχνή αιτία υποθυρεοειδισμού και βρογχοκήλης. Προσβάλει εννέα φορές περισσότερο τις γυναίκες σε όλες τις ηλικίες, με μεγαλύτερη όμως συχνότητα τις γυναίκες μέσης ηλικίας.
Ο λόγος που η νόσος προσβάλλει κυρίως το γυναικείο φύλο, είναι οι πολλαπλές ορμονικές αλλαγές .
Ο αδένας του θυρεοειδούς εκκρίνει 2 ειδών ορμόνες. Τις Ιωδοθυρονίνες (τις ονομαζόμενες ορμόνες του θυρεοειδούς) που ενισχύουν τον κυτταρικό μεταβολισμό σε διάφορα επίπεδα. Αλλά και την Θυρεοκαλσιτονίνη που ενισχύει την απορρόφηση των αλάτων στα οστά κ ευνοεί την ανάπτυξη. Ετυμολογικά ο Θυρεοειδής σημαίνει αυτός που έχει την μορφή της πόρτας. Ως αδένας συμβολίζει το αναγκαστικό πέρασμα μέσω του λαιμού, μεταξύ του πάνω και του κάτω.
Του πνεύματος και της ύλης. Ο Θυρεοειδής λοιπόν βρίσκεται σε αυτό το περίεργο σταυροδρόμι που συμβολίζει την τροφή (από όπου προκύπτει η υπερβολική πείνα και το αδυνάτισμα ) που χαρακτηρίζουν τον υπερθυρεοειδισμό όσο και την αναπνοή και την δράση του ( ρύθμιση του μεταβολισμού).Είναι ο αδένας που επιδρά στην ανάπτυξη, τον μεταβολισμό, την ρύθμιση του σωστού επιπέδου έκφρασης του πνεύματος στο σώμα.
Συμβαίνει δε σε 3 επίπεδα:
1.Σε επίπεδο έκφρασης
2. Σε έλλειψη ρυθμού μεταξύ εισπνοής και εκπνοής. Ο υπερθυρεοειδισμός εκφράζει την εμμονή σε ένα συναίσθημα που μας κάθεται στον λαιμό, μία λέξη που δεν είπαμε Αυτό γίνεται κατανοητό ιδιαίτερα στην θυρεοειδίτιδα (Χασιμότο), ασθένεια του Θυρεοειδούς και κατ’ επέκτασή του ανοσοποιητικού κατά την οποία τα αντισώματά μας καταστρέφουν τους ιστούς μας.
3. Η αγωνία μήπως πνιγούμε στην προσπάθειά μας να κρατήσουμε το κεφάλι μας πάνω από το νερό για να επιβιώσουμε
Δηλαδή μία διαρκεί μάχη συναισθηματικής μας επιβίωσης.
Αντίστροφα με τον υποθυρεοειδισμό, εκφράζεται η αποθάρρυνση και η απόσυρση από την ζωή. Η έκφραση της ζωής καταπιέζεται ,έτσι επιβραδύνεται ο μεταβολισμός και εμφανίζεται κόπωση. Θα έλεγα ότι ο θυμός γίνεται θλίψη και συνοδεύεται από αίσθημα παραίτησης ,ιδιαίτερα όταν παρουσιάζεται μετά από θυρεοειδίτιδα. Ο υποθυρεοειδισμός συχνά εκφράζει παλιά πικρία που δεν έχει λυθεί.
Η Δυναμική Ρεφλεξολογία ασχολείται με την αποφόρτιση των οργάνων αυτών .
Καθώς ειδικεύεται στα συναισθηματικά μπλοκαρίσματα ,τα οποία επικάθονται σε πολλά όργανα ,που συσχετίζονται μεταξύ τους ,με αποτέλεσμα την απορρύθμιση τους . π.χ. λαιμός, θυρεοειδής, αυχένας, παραθυρεοειδής, παχύ έντερα ,λεπτό έντερο (θλίψη) κ.λ.π. που δεν αφήνουν την σωστή λειτουργία τους.
Η Δυναμική Ρεφλεξολογία ειδικεύεται σε όλες τις περιπτώσεις που σχετίζονται με αυτά τα συναισθηματικά μπλοκαρίσματα, βοηθώντας με την τεχνική των τριγώνων της ,την αποφόρτισή τους και την σταδιακή επαναφορά του Νευρικού συστήματος σε ομοιόσταση . Είναι ήπια ,χαλαρωτική μέθοδος.
Να την ζητήσετε από συναδέλφους που έχουν ειδικευθεί στην Δυναμική , να την απολαύσετε βοηθώντας τα μέγιστα τον οργανισμό σας.
ΕΥΓΕΝΙΑ ΔΟΥΛΒΑΡΗ
ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΟΣ
Εισηγήτρια μεθόδου Δυναμικής Ρεφλεξολογίας
Photo cover:pexels.com/Anete Lusina
Διαβάστε επίσης: