Search
Close this search box.

Βασίλης Αυλωνίτης, Γεωργία Βασιλειάδου και Κώστας Χατζηχρήστος σε πρόβες θεατρικού έργου – Σπάνιο κλικ

Ο συλλέκτης Άρης Λουπάσης δημοσίευσε μια σπάνια φωτογραφία του Βασίλη Αυλωνίτη, της Γεωργίας Βασιλειάδου και του Κώστα Χατζηχρήστου από πρόβες θεατρικού έργου. Οι τρεις αξέχαστοι ηθοποιοί πόζαραν στον φακό του Κλεισθένη Δασκαλάκου, ενώ βρισκόντουσαν στις πρόβες του έργου «Φωνή λαού» των Νικολαΐδη-Οικονομίδη που ανέβασαν με τον θίασό τους την περίοδο 1965-66 στο θέατρο “Χατζηχρήστου” σε σκηνοθεσία και χορογραφίες Μανώλη Καστρινού και μουσική Νίκου Μουζάκη.

Στη λεζάντα σημειώνεται: «Από το ’61 έως και το ’65 ο Βασίλης Αυλωνίτης και η Γεωργία Βασιλειάδου εμφανίζονται στη σκηνή μαζί με τον Νίκο Ρίζο σε κλασικές κωμωδίες των Τσιφόρου-Βασιλειάδη, βιώνοντας ασύλληπτη αγάπη και λατρεία από το κοινό που τους έχει ξεχωρίσει ήδη από την σαρωτική τους παρουσία στον κινηματογράφο. Το 1965 ο Ρίζος αποχωρεί από τον θίασο και οι υπόλοιποι συναντώνται με μεγάλη επιτυχία στην σκηνή με τον αγαπημένο «Θύμιο», ο οποίος ένα χρόνο νωρίτερα και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 1964 βιώνει την αρχή της οικονομικής του καταστροφής από το ανέβασμα  στο θερινό θέατρο “Παρκ” της Λ. Αλεξάνδρας της χολιγουντιανού τύπου παράστασης “Παριζιάνα”.

Το τεράστιο κόστος παραγωγής που δεν μπορούσε να καλυφθεί ακόμη και με καθημερινά γεμάτο θέατρο και η επιλογή του να εισέρχονται οι άντρες θεατές μόνο με κοστούμι και γραβάτα, οδηγεί το κοινό σε άλλες παραστάσεις με αποτέλεσμα το πρόωρο κατέβασμα του έργου. Το γεγονός αυτό κλονίζει σημαντικά την υγεία του Κώστα Χατζηχρήστου, σύντομα όμως βρίσκει την ψυχική δύναμη να συνεχίσει και αποφασίζει να συνυπάρξει στο σανίδι με τους δύο αγαπημένους κωμικούς. Τρεις από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες της ελληνικής κωμωδίας οι οποίοι αντλούσαν έμπνευση από την καθημερινότητα, δίνοντας φωνή και εικόνα στους απλούς ανθρώπους της εποχής τους. Μέσα από τις ανεπανάληπτες ερμηνείες τους, αναδείκνυαν τη σοφία, την αγνότητα και το χιούμορ του λαού. Κατάφερναν να προκαλούν γέλιο τόσο με τις εκφράσεις του προσώπου τους όσο και με την έντονη κινησιολογία τους, δημιουργώντας χαρακτήρες που παραμένουν αξέχαστοι. Το έργο τους ξεπέρασε τα όρια της εποχής τους. Οι χαρακτήρες που δημιούργησαν, όπως ο “Μπακαλόγατος” του Χατζηχρήστου, η “Ωραία των Αθηνών” της Βασιλειάδου και ο λαϊκός τύπος του “Παυλάρα” από τον Αυλωνίτη στην “Λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο”, παραμένουν μέχρι σήμερα σύμβολα της ελληνικής κωμωδίας».

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα