Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν η πρώτη ηθοποιός στην Ελλάδα που χρησιμοποίησε σωσία για της ανάγκες των γυρισμάτων.

Το γεγονός της εγκυμοσύνης της έγινε γνωστό στα γυρίσματα της ταινίας «Η δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά» στη Μακρυνίτσα, όταν η Αλίκη άρχισε να έχει έντονες αδιαθεσίες. Λόγω του κινδύνου να αποβάλει τα γυρίσματα διακόπηκαν μέχρι να γεννήσει και συνεχίστηκαν το 1969.

Τόσο σε αυτή την ταινία όσο και στην «Η Νεράιδα και το παλικάρι», που γυριζόταν εκείνη την περίοδο στην Κρήτη, είχανε βρει μια σωσία της Αλίκης να την ντουμπλάρει στα δύσκολα πλάνα. Αυτή η σωσίας ήταν η Μίτση Καρρά ή αλλιώς Δήμητρα Καπετανοπούλου, με την οποία εκτός από εκπληκτική ομοιότητα, είχαν και μια πολύ ευχάριστη συνεργασία.

Ποια ήταν όμως η Μίτση Καρά

Η Μίτση Καπετανοπούλου, πήρε μέρος στα καλλιστεία για τον τίτλο «Μις Ελλάς» το 1960 και μπήκε στην τελική πεντάδα. Η νεαρή γνώριζε καλά γαλλικά, αγγλικά και αραβικά και είχε λάβει δίπλωμα μοδίστρας, αν και δεν ακολούθησε το επάγγελμα. Ο πατέρας της είχε το πασίγνωστο «Μπουφές Express» στη Γλυφάδα, στο οποίο βοηθούσε τη μητέρα της στη μαγειρική.

Διαβάστε επίσης