Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη με τη νέα του ταινία, «Amarga Navidad», η οποία είναι υποψήφια για τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών, όπου και βρέθηκε ο Ισπανός σκηνοθέτης.

Μάλιστα, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ δε δίστασε να σχολιάσει τις παγκόσμιες πολιτικές εξελίξεις, λέγοντάς τα έξω από τα δόντια. Πιο συγκεκριμένα είπε πως οι Ευρωπαίοι οφείλουν να γίνουν «ασπίδα» απέναντι στα «τέρατα» που είναι ο Αμερικανός Ντόναλντ Τραμπ, ο Ισραηλινός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ρώσος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Ως Ευρωπαίοι, είμαστε υποχρεωμένοι να γίνουμε ένα είδος ασπίδας κατά τεράτων όπως ο Τραμπ, ο Νετανιάχου ή ο Ρώσος. Είμαστε υποχρεωμένοι διότι εδώ σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο», είπε ο Ισπανός σκηνοθέτης.

Σύμφωνα με τον Πέδρο Αλμοδόβαρ, ο καλλιτέχνης έχει την ηθική υποχρέωση να μιλάει για την πολιτική. «Δεν κρίνω αυτούς που δεν το κάνουν, αλλά τη σιωπή και τον φόβο, διότι είναι φυσικά μία έκφραση φόβου, είναι ένα πολύ κακό σύμπτωμα, ένα σύμπτωμα απαξίωσης της δημοκρατίας», τόνισε.

Για να συμπληρώσει: «Ενας καλλιτέχνης, από το βήμα του (…) οφείλει να μιλάει χωρίς περιστροφές, οφείλει να μιλάει με ακάλυπτο πρόσωπο για τα χειρότερα από όσα μας συμβαίνουν και κάθε μέρα μας συμβαίνουν πολύ τρομερά πράγματα».