Η Ολίβια Νιούτον Τζον και ο Τζον Τραβόλτα έγραψαν ιστορία ως πρωταγωνιστικό δίδυμο στο Grease, το μιούζικαλ που μέχρι και σήμερα θεωρείται από τις κορυφαίες ταινίες του κινηματογράφου, ενώ εκτόξευσε και τις μετοχές των δύο ηθοποιών.

Ωστόσο, πίσω από την τεράστια επιτυχία που σημείωσε το Grease, υπάρχει έντονο παρασκήνιο που παραμένει άγνωστο, σχεδόν 50 χρόνια μετά. Μάλιστα, τα γυρίσματα μόνο εύκολα και χαρούμενα δεν ήταν, όπως θα μπορούσε κανείς να φανταστεί, λόγω της πλοκής του έργου και του είδους. Ο πιανίστας Γκρεγκ Μάθιεσον, που συνέβαλε στο φινάλε με το τραγούδι «You’re the One That I Want», θυμάται την ένταση που επικρατούσε στα γυρίσματα, με αποδέκτη κυρίως την Ολίβια Νιούτον Τζον, και την μετέφερε στο νέο του βίβλιο με τίτλο A Little More Love: The Life and Legacy of Olivia Newton-John του Matthew Hild.

Όπως γράφει ο ίδιος ο Μάθιεσον δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από την ομάδα της Ολίβια Νιούτον Τζον, που του ζητούσε να παρευρεθεί στις πρόβες του Grease. Εκείνος, κάπως μπερδεμένος, αποδέχτηκε την πρόσκληση. «Δεν είμαι από αυτούς που παίζουν πιάνο στις πρόβες – δεν είναι και η πιο ευχάριστη δουλειά. Όταν όμως έφτασα εκεί, κατάλαβα γιατί με ήθελε η Ολίβια δίπλα της. Είχαμε πλέον γίνει πραγματικοί φίλοι. Μόλις είδα τι συνέβαινε στα γυρίσματα, κατάλαβα αμέσως γιατί είχε ανάγκη από κάποιον σύμμαχο στο πλευρό της» θυμάται χαρακτηριστικά.

Η ένταση που επικρατούσε στα γυρίσματα ανάμεσα στους χορευτές και τους ηθοποιούς, είχε γίνει αντιληπτή και από τον Τζον Τραβόλτα, ο οποίος φερόταν πραγματικά καλά στη συμπρωταγωνίστριά του. «Για όποιον δεν γνωρίζει, η βιομηχανία του κινηματογράφου μπορεί να γίνει πολύ σκληρή. Όλες οι ηθοποιοί ήθελαν να μάθουν γιατί δεν είχαν εκείνες τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την ταινία. Οπότε από την αρχή υπήρχε ένταση. Μετά υπήρχαν δέκα επαγγελματίες χορευτές. Αυτοί ήταν αγχωμένοι επειδή η Ολίβια και οι άλλες τρεις ηθοποιοί χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο για να μάθουν την χορογραφία τους».

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο Μάθιεσον, ήταν εντυπωσιακό το πώς έμαθε και εκτέλεσε η Ολίβια Νιούτον Τζον την χορογραφία, μέσα σε αυτό το έντονο περιβάλλον. «Δεν είχα ξαναδεί ποτέ έναν χορογράφο να ξεκινά από το μηδέν και να χτίζει μια χορευτική σκηνή. Ήταν πραγματικά ενδιαφέρον. Σε μένα φαινόταν σαν να το επινοούσε καθώς προχωρούσε. Εντυπωσιάστηκα. Στο τέλος, η Ολίβια τα κατάφερε μόνη της. Πάλεψε μέσα από την “αρνητική ενέργεια”, δούλεψε σκληρά και το πέτυχε. Ήμουν περήφανος γι’ αυτήν. Εγώ δεν θα μπορούσα να το κάνω. Νομίζω ότι χρειάστηκαν δύο εβδομάδες για να το τελειοποιήσουν», κατέληξε.

Πηγή: Entertainment Weekly