Στο πένθος έχει βυθιστεί η Κρήτη και ολόκληρη η χώρα μετά τον θάνατο των δύο πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους πάνω στο καθήκον κι ενώ έδιναν με αυταπάρνηση μια τιτάνια μάχη με τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται στο νότιο Ρέθυμνο.

Οι δύο πυροσβέστες-ήρωες είναι ο 25χρονος Παντελής Διαμαντάκης και ο 58χρονος Εμμανουήλ Στρατιδάκης, οι οποίοι με αυταπάρνηση προσπάθησαν να προστατεύσουν από το μένος της φωτιάς ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και το φυσικό περιβάλλον. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο πυροσβέστες επέβαιναν στο υπηρεσιακό τους όχημα όταν, στην περιοχή Σαχτούρια της Νέας Κρύας Βρύσης Ρεθύμνου, έχασαν τον προσανατολισμό τους εξαιτίας των πυκνών καπνών.

Λίγα λεπτά αργότερα εγκλωβίστηκαν από τη φωτιά, χωρίς να καταφέρουν να διαφύγουν. Το τραγικό τέλος τους επιβεβαιώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, βυθίζοντας στο πένθος το Πυροσβεστικό Σώμα.
Ο Παντελής Διαμαντάκης ήταν μόλις 25 ετών. Είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είχε επιλέξει να υπηρετήσει ως εποχικός πυροσβέστης, ενώ ο δεύτερος πυροσβέστης, ο 58χρονος Εμμανουήλ Στρατιδάκης, ήταν πενταετούς υποχρέωσης, με καταγωγή από το Γερακάρι Αμαρίου.

Νεκρός και τρίτος πυροσβέστης στο Γύθειο – Ερευνώνται οι συνθήκες θανάτου του

Την Τετάρτη κι ένας τρίτος πυροσβέστης έχασε τη ζωή του, στο Γύθειο, μόνο που εδώ διερευνώνται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι έπεσε στη μάχη με τις φλόγες, μετά ότι πέθανε από παθολογικά αίτια και οι τελευταίες πως εντοπίστηκε κάπου χωρίς τις αισθήσεις του, σε περιοχή που εκτός περιμέτρου της φωτιάς. .

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής το βράδυ της Τετάρτης, ο άτυχος πυροσβέστης εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης, αλλά «εκτός εκτός της περιμέτρου της πυρκαγιάς».

Πιο συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ανέφερε:

«Κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης, στον Αγερανό Γυθείου, εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του και εκτός της περιμέτρου της πυρκαγιάς, ένας πυροσβέστης.

Αφού παρελήφθη από ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Σπάρτης και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος συναδέλφου μας».