Η Γκουίνεθ Πάλτροου σε νέα συνέντευξή της αναφέρθηκε ξανά σε πολύ προσωπικά ζητήματά της. Μόνο που αυτή τη φορά, η δημόσια εξομολόγησή της είχε να κάνει με το διαζύγιό της με τον Κρις Μάρτιν.

Όπως αποκάλυψε η ηθοποιός, την περίοδο εκείνη δέχτηκαν τη βοήθεια ενός θεραπευτή και δεσμεύτηκαν να παραμείνουν οικογένεια, ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα στη σχέση τους με τα παιδιά τους. Η Γκουίνεθ Πάλτροου και ο Κρις Μάρτιν όταν ανακοίνωσαν ότι χωρίζουν το 2014, είχαν χρησιμοποιήσει τη φράση για το διαζύγιό τους, «συνειδητός αποχωρισμός» το 2014, προκαλώντας απορίες.

Μιλώντας στο podcast «Friends Keep Secrets», η ηθοποιός εξήγησε: «Καθίσαμε πραγματικά και σκεφτήκαμε “Υπάρχει κάποιος τρόπος να το κάνουμε αυτό;”. Μίλησα με όλους τους φίλους μου που προέρχονταν από διαζευγμένες οικογένειες και τους είπα “Πείτε μου ποιο ήταν το χειρότερο πράγμα; Από τι αισθάνεστε ότι έχετε ακόμη και σήμερα τραύματα;”. Μου είπαν ότι το χειρότερο ήταν οι γονείς τους. Μου έλεγαν, για παράδειγμα “Ο πατέρας μου με άφηνε στην άκρη του δρόμου. Υπήρχε τόση ένταση στα πάρτι των γενεθλίων μου. Δεν έτρωγαν ποτέ στο ίδιο δωμάτιο μέχρι την αποφοίτησή μου από το πανεπιστήμιο και αυτό μου προκάλεσε τόσο πόνο”. Και τότε σκέφτηκα “Πώς θα μπορούσαμε να μην το κάνουμε αυτό;”».

Η Γκουίνεθ Πάλτροου επιθυμούσε να διατηρηθεί ένα περιβάλλον που «θα κάθονται όλοι στο ίδιο τραπέζι για φαγητό», γι’ αυτό και μαζί με τον πρώην σύζυγό της αποφάσισαν να απευθυνθούν σε έναν θεραπευτή. «Ο Κρις κι εγώ είχαμε έναν πραγματικά εξαιρετικό θεραπευτή, ο οποίος μας σύστησε κατά κάποιον τρόπο αυτή την ιδέα. Και δεσμευτήκαμε πραγματικά να βάλουμε τα παιδιά πάνω απ’ όλα. Αυτό σήμαινε να παραμείνουμε οικογένεια, παρόλο που δεν ήμασταν πλέον ζευγάρι», είπε.

Όπως επισήμανε, δεν ήταν πάντα εύκολο να διατηρήσουν τις ισορροπίες. «Υπήρξε μια φορά που ένιωσα ότι η κατάσταση θα μπορούσε να ξεφύγει εντελώς. Η ένταση ανέβαινε και κοιταχτήκαμε. Βγήκαμε στην μπροστινή βεράντα και είπαμε “Ας μην το κάνουμε. Ας μην το κάνουμε, απλώς… ας μην το κάνουμε”. Αγκαλιαστήκαμε και είπαμε “Εντάξει”, χτυπήσαμε τις γροθιές μας σαν ένδειξη συμφωνίας και μετά πήγαμε για brunch», θυμήθηκε η Γκουίνεθ Πάλτροου.