Συγκλονίζει ο Δημήτρης Μοθωναίος: Από τα έξι μου υπέστην σεξουαλική κακοποίηση κατ΄εξακολούθηση

Μια συνέντευξη που συγκλονίζει και καθηλώνει παραχώρησε ο ηθοποιός Δημήτρης Μοθωναίος στη Φαίη Σκορδά. 

Σε μια κατάθεση ψυχής ο 37χρονος ηθοποιός μίλησε για πρώτη φορά για τη δική του τραυματική εμπειρία που βίωσε από την τρυφερή ηλικία των έξι ετών από άτομο που βρισκόταν στο στενό οικογενειακό του περιβάλλον λέγοντας ότι όταν το αποκάλυψε στους γονείς του εκείνοι δεν τον στήριξαν.

«Εγώ μεγάλωσα σε μια οικογένεια πολύ δομημένη, με πολλή αγάπη, με φροντίδα, με γνώσεις, οι γονείς μου έκαναν ό,τι μπορούσαν. Αλλά, όπως συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, υπήρχε πρόσωπο στο πολύ στενό οικογενειακό μου περιβάλλον που με κακοποίησε σε πολύ μικρή ηλικία… Το παιδί δεν κατανοεί αυτή την πράξη ως κακοποίηση. Είναι αδύναμη η ψυχή, όταν δεν έχει εκπαιδευτεί… Για πάρα πολλά χρόνια δεν το καταλάβαινα. Αυτό είναι κάτι που ξεκίνησε στα 6, γινόταν κατά εξακολούθηση» είπε χαρακτηριστικά.

«Έκανα 11 χρόνια ψυχοθεραπεία για να “δουλέψω” αυτό που μου έχει συμβεί. Αγνοούσα όλα αυτά τα περιστατικά και όταν έγινε κάτι πιο χειροπιαστό όταν ήμουν 26 χρονών και ήρθε ο συγκεκριμένος άνθρωπος, έκανε μια κίνηση που πια δεν μπορούσα να την αγνοήσω, τότε το σώμα μου ξύπνησε. Η σκέψη που έκανε το μυαλό μου είναι ότι αυτό συμβαίνει και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Δεν έγινε κάτι ολοκληρωμένο είναι γιατί αυτός ο άνθρωπος πάγωσε. Δεν καταλάβαινα τίποτα όταν ήμουν μικρός, έχω διάσπαρτες εικόνες» πρόσθεσε.

Ωστόσο, όσα έζησε ο ηθοποιός δεν σταματούν εκεί, αφού έχει βιώσει σωματική και σεξουαλική κακοποίηση και μεγαλύτερος ηλικιακά, όντας σε μία σχέση για περίπου 2 χρόνια.

«Οι περιπτώσεις που προσέλκυα ευνοούσαν την ανακίνηση του τραύματος και την κακοποίηση. Είχε εκπαιδευτεί έτσι. Έκανα προσπάθεια για υγιή σχέση και δεν πετύχαινε. Το τραύμα δεν είχε δουλευτεί. Θεωρούσα ότι δεν είμαι άξιος για μια σχέση. Υπήρχε μια σχέση που ήταν η κορωνίδα της κακοποίησης και έληξε με ένα ατύχημα.

Δυστυχώς έτυχε να δουλεύω τετραπλά για να είμαι ήρεμος. Κατάλαβα ότι το ποτό με θόλωνε και πλέον δεν μπορώ να πιω ούτε ένα κουτάκι μπύρα. Ηταν μια κακοποιητική σχέση που προέκυψε κατά τη διάρκεια μιας συνεργασίας στο θέατρο, το 2008 και διήρκησε μέχρι το ατύχημα. Κακοποιητική σχέση σε μένα.

Εφυγα από τη σκέψη λόγω του ατυχήματος. Είναι 4 με 5 χρόνια που αισθάνομαι πραγματικά καλά. Εχω να κοιμηθώ μια εβδομάδα από τότε που ξεκίνησαν οι καταγγελίες».

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin