Μια χαριτωμένη ιστορία από τα ενδότερα της βασιλικής οικογένειας είδε το φως της δημοσιότητας μέσω του βασιλικού ιστορικού και συγγραφέα του «Battle of Brothers», Robert Lacey, σχετικά με το όνομα του πρίγκιπα Ουίλιαμ.
O βασιλικός ιστορικός και συγγραφέας αποκάλυψε στο People ότι η μητέρα του ήθελε ένα πιο «στιβαρό» όνομα για το πρωτότοκο γιο της και αυτό ήταν το Ουίλιαμ (Γουλιέλμος επίσημα), το οποίο τελικά επικράτησε, καθώς η πριγκίπισσα Νταϊάνα έθεσε «βέτο». Μπορεί σήμερα να μην μπορεί κάποιος να φανταστεί τον πρίγκιπα Ουίλιαμ με άλλο όνομα, ωστόσο όταν εκείνος ήταν νεογέννητος φαίνεται πως ο πατέρας του, πρίγκιπας Κάρολος, επιθυμούσε να τον ονομάσει διαφορετικά.
Το όνομα Ουίλιαμ αποτελεί φόρο τιμής στον William the Conqueror, ο οποίος στέφθηκε ο πρώτος Νορμανδός βασιλιάς της Αγγλίας την ημέρα των Χριστουγέννων το 1066.
Από την άλλη, ο πρίγκιπας Κάρολος δεν επιθυμούσε το όνομα του γιου του να είναι εμπνευσμένο από τον William τον Κατακτητή, αλλά από ένα άλλο ιστορικο πρόσωπο. Όπως αναφέρει ο Robert Lacey, ο Κάρολος ήθελε να ονομάσει τον γιο του με το όνομα Arthur, από τον βασιλιά Αρθρούρο.
Δείτε επίσης









