Ο Bono των U2 σε συναυλία στο μετρό του Κιέβου για τον πόλεμο – Μαζί του ο The Edge

Ο τραγουδιστής των U2, Bono έδωσε στο μετρό της ουκρανικής πρωτεύουσας μια συναυλία για να υποστηρίξει τα θύματα της ρωσικής εισβολής. Προσκλήθηκε εκεί από τον Πρόεδρο Volodymyr Zelensky.
Ο Bono , έδωσε μια συναυλία πριν λίγες μέρες στο μετρό του Κιέβου στην Ουκρανία, συνοδευόμενος από τον μουικό και κιθαρίστα και φίλο του The Edge (μέλος των U2). Τραγούδησε κλασικά τραγούδια όπως Sunday Bloody Sunday , Desire και With or without you .

«Οι άνθρωποι στην Ουκρανία δεν αγωνίζονται μόνο για τη δική σας ελευθερία, αλλά και για όλους εμάς που αγαπάμε την ελευθερία», είπε ο Μπόνο σε ένα διάλειμμα.
Ο τραγουδιστής αναφέρθηκε επίσης σε προηγούμενες συγκρούσεις στην πατρίδα του συγκροτήματος, την Ιρλανδία και τα προβλήματα που αντιμετώπισε με έναν πιο ισχυρό γείτονα: «Προσευχόμαστε να απολαύσετε σύντομα λίγη από αυτή την ειρήνη», είπε.

Κάποια στιγμή, ο Μπόνο κάλεσε έναν Ουκρανό στρατιώτη να τραγουδήσει μαζί του και κάλεσε τον κόσμο να υποστηρίξει τη χώρα καλύπτοντας το Stand by me .

Οι δύο μουσικοί προσκλήθηκαν από τον Πρόεδρο Volodymyr Zelensky: “Μας κάλεσε να παίξουμε στο Κίεβο ως ένδειξη αλληλεγγύης με τον ουκρανικό λαό και έτσι καταλήξαμε να κάνουμε“, ανέφερε το συγκρότημα στο Twitter .

Ο κόσμος κινητοποιείται
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Bono και ο The Edge δείχνουν την αλληλεγγύη του στην Ουκρανία. Κυκλοφόρησαν το τραγούδι Walk On Ukraine τον περασμένο μήνα , στο οποίο αποτίουν φόρο τιμής στο θάρρος του ουκρανικού λαού.

Πολλές προσωπικότητες από τον κόσμο του πολιτισμού έχουν κινητοποιηθεί τις τελευταίες εβδομάδες για την Ουκρανία. Πριν ένα μικρό διάστημα, η Angelina Jolie εθεάθη στο Lviv της δυτικής Ουκρανίας. Πολλοί χρήστες του Διαδικτύου έχουν μοιραστεί φωτογραφίες και βίντεο της διάσημης ηθοποιού να παραγγέλνει σε ένα καφέ της πόλης.

Ο Bono και οι The Edge παρουσιάζουν μια νέα έκδοση του “Sunday Bloddy Sunday”, 50 χρόνια μετά την τραγωδία
Ο Ed Sheeran έχει επίσης συνεργαστεί με το Antytila, ένα δημοφιλές γκρουπ στην Ουκρανία. Μαζί τους έφτιαξε μια νέα έκδοση του 2step , του τελευταίου του σινγκλ. Τα έσοδα από το κλιπ θα διατεθούν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που παρέχουν ανακούφιση σε παιδιά προσφύγων από την Ουκρανία.

Δείτε επίσης

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin