Ιστορική ανακάλυψη του πιο μεγάλου ροζ διαμαντιού στον κόσμο

Οι ανθρακωρύχοι στην Αγκόλα εξήγαγαν ένα σπάνιο καθαρό ροζ διαμάντι, που πιστεύεται ότι είναι το μεγαλύτερο που έχει ανακαλυφθεί στον κόσμο εδώ και 300 χρόνια, ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη η αυστραλιανή εταιρεία εξόρυξης που διαχειρίζεται την τοποθεσία.

Αυτό το διαμάντι 170 καρατίων έχει ονομαστεί “La Rose de Lulo“, που πήρε το όνομά του από το ορυχείο στη βορειοανατολική Αγκόλα από το οποίο εξήχθη. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ροζ διαμάντια που έχουν ανακαλυφθεί ποτέ, ανέφερε η Lucapa Diamond Company σε δήλωση προς τους επενδυτές.

Την «ιστορική» ανακάλυψη αυτού του διαμαντιού τύπου IIa, που περιλαμβάνει ιδιαίτερα σπάνιες και αγνές πέτρες, χαιρέτισε η κυβέρνηση της Αγκόλα, εταίρος στο ορυχείο.

«Αυτό το ρεκόρ και το θεαματικό ροζ διαμάντι που εξορύχθηκε στο Lulo συνεχίζει να δείχνει ότι η Αγκόλα είναι ένας σημαντικός παίκτης στην παγκόσμια σκηνή εξόρυξης διαμαντιών», δήλωσε ο υπουργός Ορυκτών Πόρων της Αγκόλας, Diamantino Azevedo.

Η πέτρα θα πουληθεί σε διεθνείς δημοπρασίες, πιθανότατα σε αστρονομική τιμή.

Αν και το “Rose of Lulo” θα πρέπει να κοπεί και να γυαλιστεί για να πετύχει την πλήρη αξία του – μια διαδικασία κατά την οποία μια πέτρα μπορεί να χάσει το 50% του βάρους της – παρόμοια ροζ διαμάντια έχουν πιάσει τιμές ρεκόρ στο παρελθόν.

Το 2017, το διαμάντι «Pink Star» 59,6 καρατίων δημοπρατήθηκε στο Χονγκ Κονγκ για 71,2 εκατομμύρια δολάρια. Παραμένει σε αυτό το στάδιο το διαμάντι να έχει φτάσει στην πιο ακριβή τιμή πώλησης στην ιστορία.

Δείτε επίσης

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin