Τα κοσμήματα της βασίλισσας Μαργαρίτας Β’ της Δανίας σε έκθεση στο Μουσείο Amalienborg της Κοπεγχάγης

Τα κοσμήματα της βασίλισσας Μαργαρίτας Β’ της Δανίας εκτίθενται στο Amalienborg Palace Museum της Κοπεγχάγης.
Όσοι ταξιδέψουν στις βόρειες χώρες και συγκεκριμένα στη Δανία τους θερμούς μήνες, μεταξύ άλλιων στο Amalienborg Palace Museum Κοπεγχάγτης θα έχουν την ευκαιρία να δουν την έκθεση A Queen’s Jewellery Box με 200 κοσμήματα από τη συλλογή της βασίλισσας Μαργαρίτας Β΄.

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 50ή επέτειο από την ανάληψη του θρόνου από τη βασίλισσα Μαργαρίτα Β΄ της Δανίας, διοργανώνεται η έκθεση «A Queen’s Jewellery Box». Η έκθεση πραγματοποιείται στο Μουσείο Amalienborg και παρουσιάζει περισσότερα από 200 κοσμήματα, τα οποία η βασίλισσα χρησιμοποιεί σε συγκεκριμένες περιστάσεις. Η συλλογή ανήκει στο Danish Royal Property Trust, το οποίο ιδρύθηκε το 1910, και η βασίλισσα έχει το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης των κομματιών, συμπεριλαμβανομένου του σετ Pearl Poire, το οποίο θεωρείται σήμα κατατεθέν της και φοριέται σε σημαντικές επίσημες εκδηλώσεις. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 23 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι η Μαργαρίτα Β΄ (16 Απριλίου 1940) είναι η βασίλισσα της Δανίας, η οποία διαδέχτηκε τον πατέρα της Φρειδερίκο Θ΄ στις 14 Ιανουαρίου 1972. Με την άνοδό της έγινε η πρώτη γυναίκα βασίλισσα της Δανίας από το 1412. Σήμερα είναι η μία από τις δύο βασίλισσες με χρέη ανώτατου άρχοντα, μαζί με την Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δείτε επίσης

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin