Πολ Άλεν: Πίνακες ζωγραφικής από τη συλλογή του συνιδρυτή της Microsoft πουλήθηκαν σε δημοπρασία σχεδόν 1 δισ. δολάρια

Πίνακες και έργα από τη συλλογή του συνιδρυτή της Microsoft, Πολ Άλεν, που έφυγε από τη ζωή το 2018, πουλήθηκαν σε δημοπρασία για σχεδόν 1 δισεκατομμύριο! Πίνακες ζωγραφικής και γλυπτά από τη συλλογή του Πολ Άλεν, δημοπρατήθηκαν για ένα δισεκατομμύριο δολάρια την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Christie’s, με τα έργα των Βαν Γκογκ, Σεζάν, Γκογκέν, Σερά και Κλιμτ να πωλούνται σε τιμές ρεκόρ.

Τα έργα και οι πίνακες ζωγραφικής άγγιξαν εξωφρενικές τιμές, αφού αποκτήθηκαν από συλλέκτες για ποσό ενός δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Christie’s πέντε πίνακες μπήκαν στο αποκλειστικό κλαμπ έργων τέχνης που πουλήθηκαν για περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία.

Επίσης, το πιο ακριβό έργο της δημοπρασίας, ο πίνακας Les Poseuses, Ensemble του Σερά του 1888 (μικρή έκδοση) αντιπροσωπευτικό του πουαντιγισμού, έφτασε τα 149,24 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των αμοιβών, αποκάλυψε ο οίκος Christie’s.

Το έργο «La Montagne Sainte-Victoire» του Γάλλου ζωγράφου Πολ Σεζάν έφτασε τα 137,8 εκατομμύρια δολάρια, ποσό σχεδόν διπλάσιο της τιμής ρεκόρ σε δημοπρασία για πίνακα του καλλιτέχνη.

Το Orchard with Cypresses του Βαν Γκογκ κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ του Ολλανδού καλλιτέχνη, πωλήθηκε σε τιμή 117,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το έργο του Πολ Γκογκέν «Maternity II» αγοράστηκε 105,7 εκατομμύρια δολάρια και το Birch Forest του Αυστριακού ζωγράφου Γκούσταβ Κλιμτ πουλήθηκε έναντι 104,6 εκατομμυρίων δολαρίων…

Δείτε επίσης

Share: