Search
Close this search box.

Έρχονται ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος και ο… Αντίχριστος – Οι προφητείες του Νοστράδαμου για το 2023

Πρωτοχρονιά χωρίς… προφητείες Νοστράδαμου είναι σαν φαΐ χωρίς αλάτι που άμα ρίξεις παραπανω, το κάνεις λύσσα. Έτσι, και με τις προφητείες του Νοστράδαμου που κάθε χρόνο γίνονται όλο και πιο… λύσσα. Η αλήθεια είναι πως από μικρά θυμόμαστε τους μεγαλύτερους κάθε χρόνο τέτοια μέρα να επικαλούνται τον Γάλλο γιατρό που έγινε μετά θάνατον διάσημος για τις προφητείες του.

Κάι κάθε χρόνο, οι ίδιες ζοφερές προβλέψεις, καθώς ο Νοστράδαμος μια άσπρη μέρα δεν είχε “δει” για τον πλανήτη. Παντού μαυρίλα, δυστυχία, πόνος, καταστροφές και θάνατος. Και από το κλασικό μενού των προφητειών του δεν θα μπορούσε να λείπει και το 2023, όπου οι αστρολογικές προβλέψεις για το νέο έτος μόνο ρόδινες δεν είναι.

Όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα, Bild, το 2023, έρχονται ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος και μεγάλη πείνα που θα οδηγήσει τους ανθρώπους στον κανιβαλισμό. Έρχεται, όμως και ο… Αντίχριστος, ο οποίος επίσης ¨καταφτάνει” κάθε χρόνο, χρόνια τώρα. Αλλά ας δούμε ποιες είναι οι βασικές προβλέψεις του Νοστράδαμου για τη νέα χρονιά, όπως τις δημοσίευσε η γερμανική εφημερίδα.

Η οικονομική κρίση θα οδηγήσει στον… κανιβαλισμό

Όπως εξηγεί στο βιβλίο με τις προφητείες του, η υπερθέρμανση του πλανήτη θα μπορούσε να οδηγήσει στον θάνατο πολλών ψαριών θέτοντας σε κίνδυνο μία από τις σημαντικότερες πηγές τροφής της ανθρωπότητας. Θα επικρατήσει παγκόσμια κρίση και οι άνθρωποι θα πεινάσουν. Και θα έρθουμε σε τέτοιο σημείο που για την επιβίωσή μας θα αρχίσουμε να τρώμε ο ένας τον άλλο…

Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος

Εδώ, δεν ξέρουμε αν παίρνει ειρωνικό σχολιασμό καθώς μία παγκόσμια σύρραξη είναι ένα εφιαλτικό σενάριο. Το 2023 η ανθρωπότητα θα βρεθεί αντιμέτωπη με επτά μήνες πολέμου, που θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι η συνέχεια των εχθροπραξιών στην Ουκρανία.

Η προφητεία του Νοστράδαμου δείχνει ότι, το 2023, η σύγκρουση θα κλιμακωθεί σε έναν παγκόσμιο πόλεμο ευρείας κλίμακας δεδομένων των πυρηνικών οπλοστασίων που διαθέτουν οι μεγάλες δυνάμεις. Άρα, το μέλλον της ανθρωπότητας διαγράφεται αβέβαιο.

Ο πόλεμος Ρωσιας – Ουκρανίας αναμένεται να επεκταθεί στο ΝΑΤΟ και γενικότερα στην διεθνή κοινότητα; Επιπλέον, «οι πεθαμένοι μπορεί να αναστηθούν το 2023»; Ή απλά θα οδηγηθούμε σε πυρηνικό πόλεμο και θα επιζήσουν όσοι θα βρουν καταφύγια;

Έρχεται ο… Αντίχριστος!

Ο Νοστράδαμος έχει προβλέψει επίσης ότι το 2023, «Ο Αντίχριστος θα επικρατήσει στη Γη». Ο νυν Ποντίφικας, Πάπας Φραγκίσκος αναμένεται να παραιτηθεί και να αντικατασταθεί από έναν κακό διάδοχο. Ένας… Αντίχριστος θα μπορούσε να γίνει το 2023 ο νέος επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας;

Η αλήθεια είναι πως αυτή την περίοδο, επικρατεί επικρατεί μεγάλη ανησυχία για την υγεία του τέως Πάπα Βενέδικτου XVI, ενώ και ο νυν ποντίφικας, Φραγκίσκος Α’, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Επομένως, δεν είναι απίθανο να εκλεγεί ένας νέος Επίσκοπος Ρώμης το 2023. “Αλλά ο αντίχριστος;”, αναρωτιέται η Bild. Κι εμείς, μαζί.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των προφητειών του Νοστράδαμου ήταν ότι όλες οι προβλέψεις ήταν ασαφείς, χωρίς να αναφέρουν ημερομηνία ή ακόμη και έτος.

Κάθε χρόνο, ωστόσο, προβλέπει ότι πλησιάζουμε στο τέλος του κόσμου. Για το μόνο που είναι σίγουρος είναι το έτος που θα σημάνει το τέλος του κόσμου: 3.797.

Το περίφημο βιβλίο του «Les Prophéties» δημοσιεύτηκε το 1555 με τον Νοστράδαμο να προβλέπει πολέμους, λοιμούς, φυσικές καταστροφές, εμφύλιους, ταραχές, πολιτικές δολοφονίες και άλλα καταστροφικά γεγονότα.

Ποιος ήταν ο Νοστράδαμος και πώς προέκυψαν οι περίφημες προφητείες του

Ολόκληρο το όνομά του είναι Michel de Nostredame (1503 – 1566), ήταν γιατρός και φαρμακοποιός που έζησε στη Γαλλία τον 16ο αιώνα. Το αν ο Νοστράδαμος ήταν αστρολόγος, όπως συχνά υποστηρίζεται, αμφισβητείται. Γιατί δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι μελέτησε αστρολογία.

Η ιστορία του ξεκινά το 1550, όταν έγραψε αρχικά ετήσιες προβλέψεις, τις οποίες δημοσίευσε ως αλμανάκ. Αργότερα δημοσίευσε το λεγόμενο «Centurias», το οποίο πάντα κοίταζε το μέλλον σε μορφή τεσσάρων γραμμών – μέχρι το έτος 3797!

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: Όλες οι προβλέψεις του ήταν ασαφείς, χωρίς να αναφέρουν ημερομηνία ή ακόμη και έτος, και τις περιγράφει με τέτοιο τρόπο που αφήνει πολλά περιθώρια ερμηνείας. Ακόμα κι αν οι προβλέψεις του φαίνεται να μας φέρνουν στο τέλος του κόσμου κάθε χρόνο, η μόνη ημερομηνία που καθόρισε ο Νοστράδαμος ήταν το έτος 3797. Τότε θα τελειώσει ο κόσμος, που σημαίνει πως έχουμε ακόμα πολλές προ-Πρωτοχρονιές να διαβάζουμε τι προέβλεψε ο Νοστράδαμος για τη χρονιά που έρχεται.

Διαβάστε επίσης

Share: