Τηλεπαρουσιαστής-παραγωγός χρωστάει στο δημόσιο 22 εκατομμύρια ευρώ – Η απάντηση του Κοκλώνη στο δημοσίευμα που τον εμπλέκει

“Φωτιές” έχει ανάψει τις τελευταίες ώρες, η είδηση πως η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έδωσε εντολή για τη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας, τραπεζικών λογαριασμών και άλλων, γνωστού τηλεπαρουσιαστή και παραγωγού. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην κίνηση αυτή προέβη ο πρόεδρος της Αρχής Χαρ. Βουρλιώτης, ενώ παράλληλα έστειλε τον φάκελο στην Οικονομική Εισαγγελία.

Στο πόρισμα του κ. Βουρλιώτη γίνεται λόγος για εγκληματική οργάνωση που έκανε συστηματικά ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Λίγες ώρες μετά, ο Νίκος Κοκλώνης με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Instagram, απάντησε σε δημοσίευμα που τον εμπλέκει στη συγκεκριμένη υπόθεση, υποστηρίζοντας πως είναι εκείνος ο “πασίγνωστος τηλεπαρουσιαστής-παραγωγός”.

Η ανάρτηση – απάντηση του Νίκου Κοκλώνη

Αναλυτικά, ο Νίκος Κοκλώνης αναφέρει: “Σχετικά με το δημοσίευμα του Documento, στο οποίο αναφέρεται το όνομά μου και ότι ελέγχομαι για νομιμοποίηση εσόδων, διευκρινίζω ότι:

1) Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά τα τελευταία 20 χρόνια σε περισσότερες από 7 χώρες, έχοντας επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους. Η επαγγελματική μου δραστηριότητα, όπως και οι επιχειρήσεις μου, έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα ανά τον κόσμο χωρίς ποτέ να μου καταλογιστεί οτιδήποτε παράνομο.

2) Αναρωτιέμαι πώς το Documento γνωρίζει ότι ελέγχομαι από κάποια αρχή, ενώ σε εμένα, τον “ελεγχόμενο”, δεν έχει κοινοποιηθεί οτίδηποτε σχετικό.

3) Οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες τα τελευταία χρόνια στην ελληνική επικράτεια αφορούν τηλεοπτικές παραγωγές γνωστών τηλεοπτικών εκπομπών που μεταδίδονται από όλους σχεδόν τους εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι τηλεοπτικές παραγωγές των επιχειρήσεων μου είναι διαθέσιμες σε όλους μέσω των σταθμών.

Οι δαπάνες και οι πληρωμές είναι διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους και αφορούν δημοσιογράφους και προμηθευτές, καθώς και λοιπές εταιρικές υποχρεώσεις. Αυτό έχει διαπιστωθεί σε πέντε τουλάχιστον οικονομικούς ελέγχους που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους το πόθεν έσχες μου, στο οποίο απεικονίζονται πλήρως οι πηγές των εισοδημάτων μου ανά τον κόσμο.

4) Αποτελεί πάγια αρχή των εταιρειών μου και εμού να συνεργαζόμαστε και να διευκολύνουμε τις αρχές στην άσκηση του έργου τους. Αυτό θα πράξουμε και στο μέλλον όποτε χρειαστεί.

5) Δεν θα επιτρέψω σε κανένα να διαβάλλει εμένα ή τις εταιρείες μου, που απασχολούν εκατοντάδες έντιμους εργαζομένους, και θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον όσων δημοσιεύσουν ή αναπαραγάγουν ψευδείς ειδήσεις ή χρησιμοποιήσουν παράνομα προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα.

Πόρισμα «φωτιά» από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος κατά πασίγνωστου παρουσιαστή-παραγωγού

Σύμφωνα με την είδηση που κυκλοφορεί, και αναφέρθηκε και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος προχωρά στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας, τραπεζικών λογαριασμών και άλλων, γνωστού τηλεοπτικού παραγωγού. Στην κίνηση αυτή προέβη ο πρόεδρος της Αρχής Χαρ. Βουρλιώτης, ενώ παράλληλα έστειλε το φάκελο στην Οικονομική Εισαγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πόρισμα του κ. Βουρλιώτη γίνεται λόγος για εγκληματική οργάνωση που έκανε συστηματικά ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Μέχρι στιγμής, εκτός από το τηλεοπτικό παραγωγό, εμπλέκονται 7 άτομα και περίπου 13 εταιρείες, όπως και οι εκπρόσωποι των εταιρειών αυτών.

Ο κ. Βουρλιώτης έδωσε εντολή να δεσμευτεί όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία (τραπεζικοί λογαριασμοί, ακίνητα, κ.λπ.) του τηλεοπτικού παραγωγού και τηλεπαρουσιαστή, αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία των 7 φυσικών προσώπων και των εμπλεκομένων εταιρειών.

Ανάμεσα στα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση, είναι μία δικηγόρος, ένας λογιστής και ο στενός συνεργάτης του παρουσιαστή, Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται και σε υπόθεση ναρκωτικών. Ο ίδιος φέρεται πως είχε φτιάξει πάνω από 15 εταιρείες όπου δήλωνε τους εργαζόμενους αλλά δεν κατέβαλε τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Ωστόσο, έπαιρνε επιστροφές από ΦΠΑ και ενισχύσεις.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, προέκυψαν οφειλές του πασίγνωστου παραγωγού προς το δημόσιο που αγγίζουν τα 22 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διαβιβάζεται στην Οικονομική Εισαγγελία από την Αρχή, πολυσέλιδο πόρισμα στο οποίο καταγράφονται τα αποτελέσματα της εξονυχιστικής έρευνας αλλά και η ενδεχόμενη διάπραξη παράνομων πράξεων που οδήγησε στο «μπλόκο» της περιουσίας του παραγωγού καθώς φέρεται να εμφανίζεται ως κεντρικό πρόσωπο. Η αρμόδια Αρχή φέρεται να διαπίστωσε ενδεχόμενη διάπραξη για βαρύτατα αδικήματα , μεταξύ των οποίων, απάτη σε βάρος του δημοσίου, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα και εγκληματική οργάνωση.

Η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ προς το παρόν δεν έχει ασκηθεί δίωξη.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα