Με μίνι νυφικό, η εγγονή της Vivienne Westwood κλείνει τo show ως φόρο τιμής στη σχεδιάστρια

Με μίνι νυφικό, η εγγονή της θρυλικής σχεδιάστριας Vivienne Westwood κλείνει το show ως φόρο τιμής στην σχεδιάστρια.

Συγκίνηση προκάλεσε στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού το Σάββατο 4 Μαρτίου, η πρώτη επίδειξη μόδας του brand μετά τον θάνατο της Vivienne Westwood στις 29 Δεκεμβρίου, καθώς η εγγονή της, Cora Corré έκλεισε το show, φορώντας ένα ξεχωριστό νυφικό.

Ένα φινάλε μεταξύ στυλ και συναισθήματος. Το Σάββατο 4 Μαρτίου, στο τέλος της επίδειξης μόδας της Vivienne Westwood στο Παρίσι, στις αίθουσες του Hôtel de la Marine, η τελευταία δημιουργία, που παραδοσιακά είναι το νυφικό, προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη συγκίνηση καθώς φορέθηκε από την Cora Carré, εγγονή της σχεδιάστριας. Η 24χρονη, με δάκρυα στα μάτια, έμοιαζε να “αιωρείται” στο δωμάτιο, ντυμένη με μίνι νυφικό με μπαρόκ μπουστάκι από λευκή δαντέλα, με φαρδιά μανίκια, λουλούδια στο χέρι και ψηλές μπότες πλατφόρμας. Μια δημιουργία πιστή στη Vivienne Westwood , η οποία πέθανε στις 29 Δεκεμβρίου 2022, και την τέχνη της να “ταρακουνάει” τον κόσμο παραβιάζοντας τους κώδικες του.


Δεν ήταν η πρώτη φορά που η Cora Corré περπάτησε για τη Vivienne Westwood. Το 2001, σε ηλικία μόλις 3 ετών, περπάτησε ήδη στην πασαρέλα, ντροπαλή στο πλευρό του μοντέλου Veruschka Von Lehndorff. Αργότερα, ήταν συνηθισμένο να συνοδεύει τη γιαγιά της, χέρι-χέρι, στο φινάλε των show της. Μια τελετουργία που έγινε για πρώτη φορά στις 4 Μαρτίου από τον Andreas Kronthaler.


“Aναιδής” δημιουργικότητα
Εδώ και μερικά χρόνια, η Vivienne Westwood είχε αφήσει την καλλιτεχνική διεύθυνση στον Andreas Kronthaler , τον επί τριάντα χρόνια σύζυγό της. Για αυτήν την πολυαναμενόμενη συλλογή φθινοπώρου-χειμώνα, ο ίδιος προσπάθησε να μεταφέρει σαράντα χρόνια αυθάδους δημιουργικότητας της σχεδιάστριας. Ο στυλίστας παρουσίασε 68 εμφανίσεις, τα περισσότερα από τα οποία ήταν φτιαγμένα από σκραπ υφάσματα που είχαν συλλέξει μαζί, εμποτίζοντας έτσι τη συλλογή με μια ιδιαίτερη ψυχή. Δίκαιος, ισχυρός, αλλά και γεμάτος συγκίνηση και ευαισθησία, το show μετατράπηκε σε φόρο τιμής, με αποκορύφωμα έναν μεγαλειώδη τελικό χαιρετισμό.

Δείτε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα