Η Πάτι Τζένκινς μίλησε για τον αποκλεισμό των γυναικών από τις υποψηφιότητες για το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας

Η Πάτι Τζένκινς δήλωσε ότι είναι περισσότερο από ποτέ απογοητευμένη γιατί καμία γυναίκα δεν προτάθηκε φέτος για το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας.

«Τα παρατάω, τα παρατάω», είπε η σκηνοθέτης της ταινίας «Wonder Woman» κατά τη διάρκεια του δείπνου των Τσαρλς Φιντς και Chanel πριν από την τελετή απονομής των Όσκαρ στο Μπέβερλι Χιλς.

Η Αμερικανίδα σκηνοθέτης τόνισε την ανάγκη διαφορετικότητας, ανέφερε ότι τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών των μελών της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών που απονέμει τα Όσκαρ δείχνουν ότι δεν υπάρχει ισορροπία και παρατήρησε πως θα χρειαστεί πολύς δρόμος ακόμα. Η ίδια πρόσθεσε ότι εκτιμά τις προσπάθειες που γίνονται.

Η Κλόι Ζάο, η οποία πριν από λίγα χρόνια κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας για την ταινία «Nomadland» κάλεσε, επίσης, την Ακαδημία και τους ψηφοφόρους να υποστηρίξουν τη διαφορετικότητα των φύλων μεταξύ των υποψηφίων.

«Υπάρχει σαφώς ένα πολύ μεγάλο κενό για τις γυναίκες σκηνοθέτες στη βιομηχανία μας», σημείωσε η Ζάο σε συνέντευξή της στο Variety.

Ανέφερε ότι το Χόλιγουντ πρέπει να κάνει περισσότερα για να αυξήσει την προβολή των γυναικών που είναι υποψήφιες για βραβεία και να χρηματοδοτήσει πιο πολλά πρότζεκτ που σκηνοθετούν γυναίκες. «Δεν το κάνουμε για βραβεία, αλλά αυτό βοηθά στη μακροβιότητα της καριέρας μας», επεσήμανε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα