Η διάσημη youtuber που διαφήμιζε την αυστηρή ανατροφή των παιδιών της, συνελήφθη για κακοποίησή τους

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες, μετά την αποκάλυψη πως διάσημη youtuber και πολύτεκνη μητέρα, η οποία παρουσίαζε την καθημερινότητα της οικογένειάς της και την αυστηρή διαπαιδαγώγηση των παιδιών της, στο κανάλι της στο YouTube,συνελήφθη και κρατείται με την κατηγορία της κακομεταχείρισης τους, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές στην πολιτεία Γιούτα της Αμερικής.

Ο λόγος για τη Ρούμπι Φράνκι, η οποία μαζί με τη συνεργάτιδά της, Τζόντι Χίλντεμπραντ, συνελήφθησαν την περασμένη Τετάρτη στο Ίβινς, αφού ένα εξαθλιωμένο, πεινασμένο παιδί ζήτησε τη βοήθεια των γειτόνων.

«Ο ανήλικος ήταν εξαντλημένος και υποσιτισμένος, με ανοιχτές πληγές και έφερε αυτοκόλλητη ταινία γύρω από τα άκρα του. Ζητούσε φαγητό και νερό», ανέφερε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με το BBC, επρόκειτο για τον 12χρονο για της youtuber, που το έσκασε από το σπίτι πηδώντας από ένα παράθυρο. Η 10χρονη αδελφή του βρέθηκε από αστυνομικούς «σε παρόμοια κατάσταση υποσιτισμού» μέσα στο σπίτι. Τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

Στις δύο γυναίκες ασκήθηκε δίωξη την Παρασκευή για κακομεταχείριση ανηλίκου με επιβαρυντικές περιστάσεις. Παραμένουν και σήμερα υπό κράτηση, σύμφωνα με την τοπική σωφρονιστική υπηρεσία.

Η Ρούμπι Φράνκι, μητέρα έξι παιδιών, έγινε γνωστή στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης μέσα από το κανάλι «8 Επιβάτες» που διατηρούσε στο YouTube, το οποίο μάλιστα είχε περίπου 2,5 εκατομμύρια συνδρομητές και πλέον έχει απενεργοποιηθεί. Εκεί παρουσίαζε την καθημερινότητα της οικογένειάς της και πρόβαλε τους αυστηρούς κανόνες που έθετε στα παιδιά της, μεταξύ των οποίων ήταν και η στέρηση της τροφής για τιμωρία.

Σε αποσπάσματα από τα βίντεό της, που αναρτήθηκαν από άλλους χρήστες μετά τη σύλληψή της, η Φράνκι απειλούσε τα παιδιά ότι «θα έχαναν το προνόμιο της τροφής». Είχε βιντεοσκοπήσει έναν από τους γιους της να κοιμάται σε ένα πουφ επί πολλούς μήνες επειδή «έχασε το δωμάτιό του», έπειτα από μια κακόγουστη φάρσα που έκανε.

Η μεγαλύτερη κόρη της Φράνκι, η Σάρι, φέρεται ότι μετά τη σύλληψη της μητέρας της έκανε μια ανάρτηση στο Instagram γράφοντας ότι η ίδια και η οικογένειά της «χαίρονται πολύ που αποδίδεται δικαιοσύνη» στις ΗΠΑ. «Προσπαθούσαμε να το πούμε στην αστυνομία και στην πρόνοια επί πολλά χρόνια και χαιρόμαστε που τελικά αποφάσισαν να παρέμβουν», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

Share: