Search
Close this search box.

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Oι καλλιτέχνες καταγγέλλουν τον «χείμαρρο μίσους» πάνω στον ηθοποιό

Σε ένα φόρουμ, περίπου εξήντα προσωπικότητες από τον κόσμο του θεάματος και του πολιτισμού καταγγέλλουν «λιντσάρισμα» του Ζεράρ Ντεπαρντιέ, που κατηγορήθηκε για βιασμό και βρέθηκε στο επίκεντρο ενός σκανδάλου που έγινε πολιτικό θέμα στα μέσα ενημέρωσης μετά τη μετάδοση ενός ντοκιμαντέρ στο France 2.

Ανεβαίνουν για να υπερασπιστούν το «τελευταίο ιερό τέρας» του κινηματογράφου. Περίπου 56 προσωπικότητες από τον κόσμο του πολιτισμού καταγγέλλουν «λιντσάρισμα» του Ζεράρ Ντεπαρντιέ, κατηγορούμενου για βιασμό από το 2020 και στο επίκεντρο ενός σκανδάλου που έγινε πολιτικά μέσα μετά από ένα ντοκιμαντέρ που μεταδόθηκε στο France 2, σε στήλη που δημοσιεύτηκε στις 25 Δεκεμβρίου στην ιστοσελίδα της Figaro .

Μεταξύ αυτών των καλλιτεχνών είναι ο σκηνοθέτης Bertrand Blier, οι ηθοποιοί Nathalie Baye, Carole Bouquet ή Charlotte Rampling, οι ηθοποιοί Jacques Weber, Pierre Richard ή Gérard Darmon, αλλά και οι τραγουδιστές Roberto Alagna, Carla Bruni, Arielle Dombasle ή Jacques Dutronc.

«Είναι τέχνη που επιτιθόμαστε»
«Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ είναι ίσως ο μεγαλύτερος ηθοποιός. Το τελευταίο ιερό τέρας του κινηματογράφου. Δεν μπορούμε πλέον να μείνουμε σιωπηλοί μπροστά στο λιντσάρισμα που δέχεται, μπροστά στον χείμαρρο μίσους που πέφτει πάνω στο πρόσωπό του, χωρίς ίχνος, στην πιο πλήρη συγχώνευση και σε πείσμα του τεκμηρίου αθωότητας του οποίου θα είχε ωφεληθεί, όπως όλοι, αν δεν ήταν ο γίγαντας του κινηματογράφου που είναι», γράφουν σε αυτό το κείμενο.
«Όταν επιτιθόμαστε στον Ζεράρ Ντεπαρντιέ με αυτόν τον τρόπο, επιτιθέμεθα στην τέχνη. Μέσω της ιδιοφυΐας του ως ηθοποιού, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ συμβάλλει στην καλλιτεχνική επιρροή της χώρας μας. […] Ό,τι κι αν συμβεί, κανείς δεν θα μπορέσει ποτέ να σβήσει το ανεξίτηλο ίχνος του έργου του που σημάδεψε για πάντα την εποχή μας. Τα υπόλοιπα, όλα τα άλλα, αφορούν τη δικαιοσύνη. Αποκλειστικά», προσθέτουν.

Σοκ μετά την «Επιπλέον έρευνα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν και μέλη της οικογένειας του ηθοποιού, συμπεριλαμβανομένης της κόρης του Ζουλί, είχαν ήδη μιλήσει δημόσια για να υπερασπιστούν τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ, που κατηγορήθηκε μετά σε μία από τις δύο καταγγελίες που έφερε αντιρρήσεις στη Γαλλία και που αντικρούει αυτές τις κατηγορίες.
Σοκ προκάλεσε η πρόσφατη μετάδοση ρεπορτάζ για τον ηθοποιό, στην εκπομπή «Complement d’investigation» του καναλιού France 2, με διεθνή απήχηση. Σε αυτές τις εικόνες, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, γνωστός για το ότι έπαιξε τον Σιρανό ντε Μπερζεράκ, πολλαπλασιάζει μισογυνικά και προσβλητικά σχόλια, ενώ απευθύνεται σε γυναίκες, μη εξαιρώντας ακόμα και ένα κοριτσάκι με σχόλια σεξουαλικής φύσης, όπως υποστήριξε το ρεπορτάζ.

Ο όμιλος France Télévisions διαβεβαίωσε την Παρασκευή ότι αυτό το τελευταίο απόσπασμα είχε «επικυρωθεί» από δικαστικό επιμελητή. Αυτή η αντίδραση ήρθε μετά από δηλώσεις του αρχηγού του κράτους στο France 5 που υποδηλώνουν ότι η σειρά θα μπορούσε να είχε τροποποιηθεί κατά τη διάρκεια του μοντάζ, όπως είχε ισχυριστεί προηγουμένως η οικογένεια του ηθοποιού.
Μετά το σκάνδαλο, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ αφαιρέθηκε από το Εθνικό Τάγμα του Κεμπέκ και τον τίτλο του επίτιμου πολίτη της κοινότητας Estaimpuis (Βέλγιο), ενώ το κέρινο άγαλμά του αφαιρέθηκε από το μουσείο Grévin στο Παρίσι.

Δείτε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα