Search
Close this search box.

Η Τζένη Καρέζη στο μπαλκόνι του σπιτιού της στα Ιλίσια -Η φωτό από το 1976

Η Τζένη Καρέζη είχε φωτογραφηθεί στο μπαλκόνι του σπιτιού της στην οδό Ίωνος Δραγούμη στα Ιλίσια με τον φακό της Ευσταθίας Ναυπλιώτου για το περιοδικό Φαντάζιο που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 1976 στην τιμή των 12 δραχμών.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στην δημοσιογράφο Έλενα Χατζηιωάννου, χαρακτηριστική ήταν η απάντηση της στην ερώτηση αν αισθάνεται ότι είναι σταρ: «Τί θα πει σταρ, είδωλο! Τί συμβολίζουν αυτές οι λέξεις τώρα πια; Αλλά και αν δεχτούμε ότι υπάρχουν τέτοια πρόσωπα, είναι τόσο εφήμερη η ύπαρξη τους. Ίσως ακριβώς επειδή στηρίζονται κατά μεγάλος μέρος στην μυθοποίηση και τo χάρτινο φωτοστέφανο».

Την συγκεκριμένη χρονιά το τηλεοπτικό κοινό την απόλαυσε στη δεύτερη από τις τρεις συνολικά εμφανίσεις της στην μικρή οθόνη, με την δραματική σειρά του Κώστα Μουρσελά «Η μεγάλη περιπέτεια» που έκανε πρεμιέρα στους τηλεοπτικούς δέκτες στις 29 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε μετά από 26 επεισόδια τον Φεβρουάριο του 1977. Η πρώτη εμφάνιση της έγινε τον Φεβρουάριο του 1973 στην “Μαρίνα Αυγέρη” όπου ερμήνευσε τον ομώνυμο ρόλο και υπέγραψε το σενάριο και η τελευταία το 1990 και πάλι από την κρατική τηλεόραση στην “Μαύρη χρυσαλλίδα” όπου παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, έδωσε άλλη μια δυνατή και αισθαντική ερμηνεία. Δυστυχώς τα δύο πρώτα σήριαλ δεν σώθηκαν σήμερα από τα αρχεία της ΕΡΤ.

Το 1976 ήταν η χρονιά που εκπλήρωσε μαζί με τον Κώστα Καζάκο ένα όνειρο ζωής να αποκτήσουν τον δικό τους θεατρικό χώρο για να στεγάσουν τα καλλιτεχνικά τους όνειρα.

Την συγκεκριμένη φωτογραφία που δημοσίευσε ο συλλέκτης Άρης Λουπάσης στο Instagram τα συγκλονιστικά μάτια της μαγεύουν για άλλη μια φορά τον φακό.

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα