Search
Close this search box.

Σαντορίνη: Η νέα σεισμική δόνηση 5,3 Ρίχτερ «κλείνει τη μικρή χαραμάδα αισιοδοξίας»

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού, με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Παπαδόπουλο να προχωρά σε ανάρτηση, στην οποία τονίζει ότι η νέα ισχυρή σεισμική δόνηση, κλείνει τη μικρή χαραμάδα αισιοδοξίας.

Συγκεκριμένα, έγραψε, «άλλος ένας δυνατός σεισμός στη Σαντορίνη 5,3 από το Γεωδυναμικό ή 5,2 από το Ευρώ Μεσογειακό Κέντρο. Έκλεισε τη μικρή χαραμάδα αισιοδοξίας».

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος άλλαξε τις δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα τη Δευτέρα στις οποίες δήλωνε ελαφρώς αισιόδοξος με επιφύλαξη και μιλούσε για χαραμάδα αισιοδοξίας.

Από την πλευρά του, ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης τόνισε σε ανάρτησή του: «Όπως τα είπαμε μόλις είχαμε 5,3» και παρέθεσε τα στοιχεία για την τελευταία σεισμική δόνηση.

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Βασίλης Καραστάθης, δήλωσε στην Καθημερινή ότι ο σεισμός αυτός, των 5,3 Ρίχτερ «δεν διαφοροποιείται ουσιαστικά από τους προηγούμενους σεισμούς και εντάσσεται στο πλαίσιο της σμηνοσειράς».

«Μπορεί να είναι 5,3, αλλά δεν διαφοροποιείται από τους προηγούμενους ισχυρούς σεισμούς των 5, 5,1 ή 5,2 Ρίχτερ», επισήμανε και τόνισε ότι «δεν είμαστε σε συζήτηση για κύριο σεισμό».

Σημειώνεται ότι το σεισμολογικό δίκτυο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε, στις 22:16, την ισχυρότερη μέχρι σήμερα σεισμική δόνηση στις Κυκλάδες με μέγεθος 5,3 στην κλίμακα Ρίχτερ. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο 14 χιλιόμετρα νότιο – νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού με εστιακό βάθος 17 χιλιόμετρα.

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα