Search
Close this search box.
Instagram/Giorgos Mazonakis Official

Γιώργος Μαζωνάκης: Το τεράστιο κύμα αγάπης του κόσμου και η πρώτη δημόσια τοποθέτηση της οικογένειάς του

Ο Γιώργος Μαζωνάκης από την περασμένη Πέμπτη (14/8) νοσηλεύεται στο ψυχιατρικό νοσοκομείο «Δρομοκαΐτειο», μετά από εισαγγελική παρέμβαση και αίτημα της οικογένειάς του. Μια εξέλιξη απρόσμενη για τον ίδιο – κατά τα λεγόμενά του – αλλά και για τον απλό κόσμο, που τις τελευταίες μέρες έχει δημιουργήσει ένα κύμα συμπαράστασης προς τον τραγουδιστή.

Ανάμεσά τους και πολλοί «επώνυμοι», οι οποίοι είτε τον γνωρίζουν προσωπικά, είτε ένιωσαν την ανάγκη να πούνε δύο κουβέντες συμπαράστασης και στήριξης προς τον καλλιτέχνη που τριάντα χρόνια τώρα συντροφεύει το κοινό με τα τραγούδια του. Ωστόσο, η υπόθεση αυτή είναι ιδιαίτερη και χρήζει μεγάλης προσοχής ως προς τον χειρισμό, καθώς έχουμε να κάνουμε με το ευαίσθητο ζήτημα της ψυχικής υγείας.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης, μέσω του δικηγόρου του, επιμένει πως πρόκειται για μια «δυσάρεστη έκπληξη» συνέχεια της δικαστικής του διαμάχης με την αδελφή του, Βάσω και πως η οικογένειά του τον «τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί». Για πρώτη φορά μετά τα γεγονότα της περασμένης Πέμπτης, η οικογένειά του τοποθετήθηκε δημόσια σχετικά με τη νοσηλεία του καλλιτέχνη. Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε η δικηγορική εταιρεία «Βλάσσης και Συνεργάτες», η οικογένεια τονίζει πως το μοναδικό της μέλημα είναι η υγεία και η ασφάλεια του τραγουδιστή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογένειας

«Για εμάς την οικογένεια του Γιώργου, αξία έχει η υγεία, η ασφάλεια και η ζωή του. Οτιδήποτε άλλο, δεν μας αφορά, δεν μας αγγίζει, δεν το προσεγγίζουμε. Σίγουρα δε, δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο αντιδικίας. Όταν εκλείψει ο κίνδυνος για τη ζωή του, μπορεί ο οποιοσδήποτε τρίτος να κάνει δηλώσεις, να εκφράσει θέσεις και να υποστηρίξει οτιδήποτε θεωρεί ότι θα τον καταστήσει οικείο και αγαπητό.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος
Σπύρος Βλάσσης»

Θα κινηθεί νομικά κατά της αδερφής του

Ο Γιώργος Μαζωνάκης από την πλευρά του σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά της αδελφής του, Βάσως, με την οποία βρίσκονται σε μια δικαστική διαμάχη τα τελευταία χρόνια. Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, Γιώργος Μερκουλίδης, μιλώντας στον ANT1: «Έχει μια δικαστική διένεξη με την αδερφή του, μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα καταθέταμε και μηνύσεις για σοβαρά ποινικά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα που έχουν τελεστεί εις βάρος του Γιώργου Μαζωνάκη και εν όψει αυτής της δικαστικής διένεξης θεωρώ – αν δείτε το χρόνο που κατατέθηκε το αίτημα και έγινε δεκτό – παραμονή Δεκαπενταύγουστου και με δεδομένο ότι η σημερινή μέρα είναι αργία και μεσολαβεί Σαββατοκύριακο, είναι δύσκολο να διερευνηθούν σοβαρά θέματα και ειδικότερα για την ψυχική υγεία του κάθε ανθρώπου. Οι μηνύσεις που θα καταθέσουμε θα είναι εναντίον της αδερφής του και κατά παντός υπευθύνου. Για σοβαρά αδικήματα υπεξαίρεσης και λοιπών άλλων αδικημάτων. Η μήνυση θα διανθιστεί και με νέα αδικήματα, εξαιτίας της τωρινής κατάστασης που αντιμετωπίζουμε.»

«Η ψυχική ασθένεια δεν είναι στίγμα»

Την ίδια στιγμή έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η δημόσια τοποθέτηση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, Μιχάλη Γιαννάκου, καθώς η νοσηλεία του Μαζωνάκη στο Δρομοκαΐτειο έχει φέρει στο προσκήνιο μια ευρύτερη συζήτηση γύρω από την ψυχική υγεία. Με δήλωσή του, υπογράμμισε πως «η ψυχική ασθένεια δεν είναι στίγμα» και κάλεσε σε περισσότερη κατανόηση και στήριξη προς όσους νοσηλεύονται σε ψυχιατρικές δομές, αναδεικνύοντας την ανάγκη να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ο κ. Γιαννάκος: «Αυτά που λέγονται από χθες που επώνυμος καλλιτέχνης νοσηλεύεται στο ΔΡΟΜΟΚΑΪ́ΤΕΙΟ εκφεύγουν της λογικής και του θεραπευτικού πρωτοκόλλου του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής ΔΡΟΜΟΚΑΪ́ΤΕΙΟ.

Η ψυχική νόσος δεν αποτελεί στίγμα. Οι νοσηλευόμενοι ασθενείς είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας με τα ίδια δικαιώματα που έχουμε όλοι. Φυσικά εάν υπάρχει δόλος στην απόπειρα εγκλεισμού ενός ατόμου στις μονάδες ψυχικής υγείας αυτό αποκαλύπτεται. Να είναι σίγουροι όλοι ότι εμείς οι εργαζόμενοι στο ΔΡΟΜΟΚΑΪ́ΤΕΙΟ προστατεύομε απόλυτα τα δικαιώματα των ασθενών. Στις εισαγγελικές παραγγελίες για εξέταση ασθενών τηρείται απαρέγκλιτα ο νόμος.

Εάν κριθεί από τους γιατρούς ότι είναι απαραίτητη η νοσηλεία οι ασθενείς εισάγονται και νοσηλεύονται με βάσει το θεραπευτικό πρωτόκολλο που ακολουθείται. Όλοι οι ασθενείς του Δρομοκαϊτείου επώνυμοι και ανώνυμοι απολαμβάνουν ισότιμες υπηρεσίες, υψηλής ποιότητας παρά τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού. Όλοι ακολουθούν το θεραπευτικό πρωτόκολλο του νοσοκομείου κατά τη νοσηλεία τους. Το πρωτόκολλο δεν αλλοιώνεται από εξωγενείς παράγοντες. Να είναι σίγουροι άπαντες ότι προστατεύουμε τα δικαιώματα των ασθενών στο ακέραιο».

Τεράστιο κύμα αγάπης προς τον Μαζωνάκη

Με το που έγινε γνωστό ότι ο Γιώργος Μαζωνάκης εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική και είδαν το φως της δημοσιότητας περισσότερες λεπτομέρειες του εγκλεισμού του, απλός κόσμος – θαυμαστές του τραγουδιστή, αλλά και «επώνυμοι» που τον γνωρίζουν προσωπικά ή συνεργάστηκαν μαζί του, εξέφρασαν δημοσίως τη στήριξή τους, ζητώντας οι περισσότεροι διακριτικότητα κυρίως από τα ΜΜΕ σε μια τόσο ευαίσθητη υπόθεση.

Κάτω από την τελευταία ανάρτηση που έκανε ο Γιώργος Μαζωνάκης στο Instagram, οι φαν του αφήνουν συγκινητικά μηνύματα.

Ενδεικτικά κάποια από αυτά:

«Γιώργο μου η όμορφη ψυχή σου έχει δώσει δύναμη και χαρά σε τόσο κόσμο όλα αυτά τα χρόνια. Όταν βγεις, κράτα αυτήν την αγάπη που έχεις μοιράσει και άφησέ την να σε δυναμώσει κι εσένα».

«Δύσκολα φεγγάρια για σένα όμως όλα θα πάνε καλά! Μείνε δυνατός με πίστη και κάνε αυτό που πρέπει για να είσαι καλά και να σε ακούσουμε πάλι με τις άχαστες τραγουδάρες σου και τη φωνάρα σου!».

«Μου θυμίζει την υπόθεση της Britney Spears!! Κράτα γερά. Μην μασάς με τίποτα!!».

«Εγώ δεν λέω περαστικά γιατί ο Γιώργαρος είναι πένα! Το κ@@@σοι του θέλει να του φάει τα λεφτά και να τον φιμώσει… λαμόγια… Βάστα Γιωργάρα»

«Γύρνα πίσω δυνατός!! Σαν τον φοίνικα που ξαναγεννιέται!! Και κανόνισε τους όπως πρέπει!! Το άδικο δεν το θέλει ούτε ο Θεός!! Σε λατρεύουμε Μαζώ!!!».

«Μαζώ μου, αγαπημένε μας Μαζώ! Ό,τι και αν έχει συμβεί απομακρύνσου για λίγο από όλα και όλους. Μην δέχεσαι επιρροές, είσαι ένας πανέξυπνος άνθρωπος, τα περισσότερα τα έχεις καταφέρει μόνος σου, πρόσεχε! Βάλε την λογική πρώτη, καταλαβαίνω την ευαισθησία σου, δεν ξέρω ποια είναι η αλήθεια και ποιο το ψέμα, αυτό το ξέρεις εσύ μόνο. Θα σου πω ένα τετριμμένο: σε αγαπάμε γιατί είσαι ταλεντάρα, φωνάρα και σε θέλουμε επί σκηνής, πρόσεχε τις κινήσεις σου και τις πράξεις σου σταμάτησε από την ζωή σου οτιδήποτε βλαβερό για σένα! Εσύ ξέρεις καλλίτερα από όλους. Έχε κατά νου ότι και οι επίσημοι συμβουλάτορες για τα μαρούλια νοιάζονται και για αυτούς είναι ότι καλλίτερο να διαιωνίζεται μια κατάσταση. Γύρνα αγόρι μου στην παλιά σου γειτονιά και ίσως βρεις την λύση εκεί. Φιλιά πολλά κράτα γερά».

Η συγκινητική ανάρτηση του Στράτου Τζώρτζογλου

Ανάμεσα τους διάσημους που εξέφρασαν τη δημόσια συμπαράστασή τους στον καλλιτέχνη, είναι και ο Στράτος Τζώρτζογλου, ο οποίος για πρώτη φορά αποκάλυψε μια άγνωστη ιστορία για τον Μαζωνάκη.

Συγκεκριμένα, έγραψε: Δεν αντέχω άλλο , θέλω να μιλήσω για τον χαρακτήρα και την υψηλή ποιότητα της γενναιόδωρης ψυχής του Γιώργου Μαζωνάκη @georgemazonakis !
Κάποια στιγμή ο γέροντας μου από το Άγιο Όρος ό κοιμηθείς Σπυριδων ο Μικραγιαννανιτης μου ζήτησε να διοργανώσω μια συναυλία της οποίας τα έσοδα θα πήγαιναν ως υποτροφία για αριστούχους μαθητές της Βέροιας κάτω από την υποστήριξη του δεσπότη Βέροιας !
Ξεκίνησα να ζητήσω «βοήθεια» όπως καταλαβαίνετε από τραγουδιστές της έντεχνης μουσικής σκηνής ! Κανένας δεν δέχτηκε γιατί δυστυχώς τα έξοδα ήταν πολλά (μετακίνηση ,φαγητό ,εκτός έδρας μουσικών, ενοικίαση ηχητικού εξοπλισμού, αμοιβές μουσικών ) και όλοι μου ζήτησαν και προσωπικά αμοιβή!
Είχα απελπιστεί – δεν μπορούσα να κάνω την βραδιά μόνος μου και να λέω κείμενα μόνος μου!
Τότε μέσα στην απελπισία μου , μου ήρθε έμπνευση από τον Χριστο να απευθυνθώ στον Μαζωνάκη που τότε έκανε μεγάλη επιτυχία με το Gucci φόρεμα!
Δεν τον ήξερα προσωπικά και ήμουν σίγουρος ότι θα αρνηθεί
αλλά «μηδενα προ του τέλους μακάριζε»- μην βγάζεις συμπεράσματα πριν το τέλος !
Ο Γιώργος δέχτηκε – πλήρωσε από την τσέπη του όλα τα έξοδα ,τους μουσικούς του – ακύρωσε συναυλία που θα έβγαζε πολλά χρήματα – ήρθε και είχαμε μεγάλη επιτυχία – ποτέ δεν το ανέφερε σε κανένα , πάντα σεμνός , πάντα έτοιμος να βοηθήσει!
Αυτή είναι η καρδιά του Γιώργου! Και είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα νικήσει – γιατί εκεί που οι άνθρωποι λιθοβολούν εκεί επεμβαίνει ο Θεός και δείχνει την αγάπη του !!!»

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα