Ο Αλέκος Συσσοβίτης σε συνέντευξή του μίλησε για την παιδική του ηλικία και τις δυσκολίες που βίωσε στο πλευρό της μητέρας του, η οποία αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας από πολύ νεαρή ηλικία.
«Ενώ τα υπόλοιπα παιδιά έπαιζαν στην αλάνα, εγώ βρισκόμουν μαζί της στους γιατρούς, από οκτώ μέχρι δέκα ετών», ανέφερε στο περιοδικό OK! ο γνωστός ηθοποιός για τη μητέρα του που έφυγε από τη ζωή πριν από δώδεκα χρόνια, έχοντας πια διαγνωστεί με Αλτσχάιμερ.
Όπως είπε, ο Αλέκος Συσσοβίτης φρόντισε να έχει δίπλα της άνθρωπο για συνεχή φροντίδα, καθώς ο ίδιος δούλευε στην Αθήνα και ταξίδευε συχνά στη Θεσσαλονίκη για να είναι κοντά της. «Ήμουν ο τελευταίος που ξέχασε», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Αλέκος Συσσοβίτης αναφέρθηκε στην ιστορία της μητέρας του, η οποία σε ηλικία εννέα ετών έφυγε από το ορφανοτροφείο για να γίνει ψυχοκόρη σε σπίτι στη Φιλοθέη. «Η μάνα μου ήταν ψυχοκόρη. Όταν ήταν 9 χρόνων, την πήρε ο παππούς μου από το ορφανοτροφείο και την έβαλε ψυχοκόρη σε ένα σπίτι στη Φιλοθέη για να τη σώσει. Ο πατέρας μου έφυγε από τη ζωή πριν από είκοσι χρόνια και η μητέρα μου πριν από δώδεκα», είπε χαρακτηριστικά.









