Search
Close this search box.
instagram @mickjagger

Ο Μικ Τζάγκερ στα Χανιά – Τι απάντησε για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Ο Μικ Τζάγκερ, ο θρύλος της ροκ σκηνής βρέθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου πέρασε τρεις μέρες ινκόγκνιτο, απολαμβάνοντας τις ομορφιές της Κρήτης και την ιστορία της.

Ωστόσο, ο 82χρονος frontman των The Rolling Stones έγινε αντιληπτός από το zarpanews, που εντόπισε τον Μικ Τζάγκερ στο Ενετικό Λιμάνι λίγο πριν την αναχώρησή του. Με χαμόγελο, μίλησε για τις εμπειρίες του στην Κρήτη, αναφέροντας πως φεύγει με «τις καλύτερες εντυπώσεις» και πως η Αρχαία Ελεύθερνα του φάνηκε «ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα».

Ο Μικ Τζάγκερ αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού του σε πολιτιστικές περιηγήσεις. Το Σάββατο επισκέφτηκε τη Νεκρόπολη της Ορθής Πέτρας, τις Βασιλικές και το Μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας, όπου ξεναγήθηκε ιδιωτικά, δείχνοντας έντονο ενδιαφέρον για την ιστορία του τόπου. Μετά την ξενάγηση, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, γευμάτισε σε μικρή παραδοσιακή ταβέρνα, απολαμβάνοντας τοπικά πιάτα και διατηρώντας χαμηλό προφίλ.

Την επόμενη ημέρα βρέθηκε στον λόφο Καστέλι και στην Αρχαία Κυδωνία, όπου ενημερώθηκε για τις ανασκαφές και τη σημασία του χώρου. Το βράδυ δείπνησε διακριτικά στην παλιά πόλη των Χανίων, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, απάντησε χαριτολογώντας: «They are still there» («Είναι ακόμα εκεί»), ενώ σε επόμενη ερώτηση σχετικά με την επιστροφή τους στην Ελλάδα, περιορίστηκε να πει: «I have no opinion» («Δεν έχω άποψη»).

Share: