Search
Close this search box.

Μιμή Ντενίση: «Στην Ελλάδα περνάμε την εποχή του δεύτερου Εμφυλίου»

Η Μιμή Ντενίση ήταν καλεσμένη στην εκπομπή Buongiorno του Mega και με αφορμή τη διάκριση με πλατινένιο βραβείο από τη Γαλλική Ακαδημία για τη συνολική της προσφορά στον πολιτισμό, αναφέρθηκε στη διαφορετική στάση που διατηρούν οι Γάλλοι απέναντι στην παράδοσή τους.

«Είναι άλλος λαός οι Γάλλοι. Από τη στιγμή που εδώ γκρεμίζουμε ένα πατροπαράδοτο καφενείο ή κάτι σημαντικό που υπάρχει, εκείνοι διατηρούν μέχρι και την τελευταία άμαξα σε ένα χωριό. Είναι άλλος ο τρόπος που κάνουν τα πράγματα», είπε η Μιμή Ντενίση, καυτηριάζοντας την αδιαφορία της χώρας μας για την πολιτιστική μας κληρονομιά και παράδοση.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο κοινωνικό κλίμα στην Ελλάδα, περιγράφοντας το ως βαθιά διχασμένο:
«Στην Ελλάδα, επειδή είμαστε σε πολύ κακή εποχή, νομίζω ότι περνάμε την εποχή του δεύτερου Εμφυλίου, που όλοι πλακώνονται. Ενώ υποτίθεται είναι η εποχή της μεγάλης διαφάνειας και της ελευθερίας, δεν υπάρχει καμία ελευθερία. Στο τόσο που θα πει κάποιος που είναι συντηρητικός, είναι φασίστας. Στο τόσο που θα πει κάτι διαφορετικό, είναι αριστερό τρολ».

Η Μιμή Ντενίση σχολίασε και τις εικόνες από το δείπνο που πραγματοποιήθηκε στο Βρετανικό Μουσείο, μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

«Πώς μπορεί να το δει ένας Έλληνας, που είναι αληθινός Έλληνας ή και ένας ξένος που έχει μια αίσθηση δικαιοσύνης; Δε μπορεί μπροστά στα γλυπτά αυτά να βάζεις λέιζερ ροζ και γαλάζια και να ακουμπάνε τα ποτήρια και τα φαγητά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα