Search
Close this search box.

Η διάσημη ορχήστρα Γιόχαν Στράους έπαιξε τα ελληνικά κάλαντα σε παράσταση υπό τη διεύθυνση του Αντρέ Ριέ

Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και στην αίθουσα συναυλιών στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας, ο χώρος πλημμύρισε με γιορτινές νότες, όπως κάθε χρόνο που πραγματοποιείται η ετήσια αυτή παράσταση. Μόνο που, φέτος, είχε έντονο άρωμα… Ελλάδας!

O διάσημος διευθυντής της ορχήστρας Γιόχαν Στράους, Αντρέ Ριέ έδωσε πριν λίγες ημέρες την ετήσια παράστασή του κι ένα από τα κομμάτια που ακούστηκαν σε αυτή, ήταν τα ελληνικά κάλαντα που ερμήνευσε η Ελληνίδα σοπράνο Χριστίνα Πέτρου.

Ο Αντρέ Ριέ στον πρόλογό του για τα ελληνικά κάλαντα ανέφερε πως με αυτό το τραγούδι τα παιδιά στην Ελλάδα πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα περιμένοντας να τους δώσουν γλυκά, παρομοιάζοντάς το με το Halloween που υπάρχει στις ΗΠΑ και μια αντίστοιχη γερμανική γιορτή, αυτή του Αγίου Μαρτίνου.

«Ευτυχώς έχω μια Ελληνίδα τραγουδίστρια στην χορωδία μου που της αρέσουν πολύ τα γλυκά», ανέφερε ο Αντρέ Ριέ. Και πρόσθεσε: «Είναι ένα ωραίο απλό τραγούδι που αν το ακούσετε αρκετές φορές, τότε θα μπορείτε να το τραγουδήσετε μαζί μας. Θα κερδίσετε μερικά γλυκά!».

Στην εντυπωσιακή παράσταση που έγινε στο Μάαστριχτ η Χριστίνα Πέτρου ερμήνευσε τα κάλαντα μαζί με 400 μουσικούς πνευστών, αλλά και τους Χάρη Λάουρισεν και Πάνο Δημάκη οι οποίοι την συνόδευσαν με τα μπουζούκια τους.

Δείτε το βίντεο

Share: