Search
Close this search box.

Έλλη Λαμπέτη και Δημήτρης Χορν: Η φωτό από τα Χριστούγεννα του 1953 για το ερωτευμένο ζευγάρι

Η Έλλη Λαμπέτη και ο Δημήτρης Χορν έζησαν στην δεκαετία του ’50 έναν παθιασμένο έρωτα που κράτησε επτά χρόνια. Επτά χρόνια φαγούρας, όπως θα έλεγε ο Χορν αργότερα.

Γνωρίστηκαν όταν η Λαμπέτη ήταν φοιτήτρια στη δραματική σχολή και το πρώτο συναίσθημα που ένιωσαν ο ένας για τον άλλον ήταν η αντιπάθεια. Σύντομα όμως, η αντιπάθεια μετατράπηκε σε έναν θυελλώδη έρωτα.

Το 1952 συγκροτούν θίασο μαζί με τον Γιώργο Παππά. Eκείνη την εποχή, η Έλλη είναι παντρεμένη με τον Μάριο Πλωρίτη ο οποίος σκηνοθετεί και τα πρώτα έργα τους. Ακόμη, δεν υπάρχει έρωτας, παρά μόνο διαμάχες και αντιπάθεια. Στο 2ο έργο που θα ανεβάσει ο θίασος των τριών, το ”Ξενοδοχείο, η Ευτυχία” γίνεται κάτι που κανένα άλλο θεατρικό ζευγάρι δεν έχει κάνει ως σήμερα. Κλείνουν πάνω στην σκηνή ο ένας το μάτι στον άλλον πονηρά. Ο μύθος μόλις γεννήθηκε. Ο έρωτας όμως όχι ακόμη. Απλώς γουστάρουν που είναι στον ίδιο θίασο για πρώτη φορά. Τα επικίνδυνα λόγια ξεκινούν. ”Αυτή η μικρή έχει το διάολο μέσα της” θα πει ο Χορν. Ενώ η Λαμπέτη θα ομολογήσει, πως ”Έχει γούστο να παίζεις με τον Χορν”. Το τρίτο έργο που θα ανεβάσουν θα είναι το ”Σπίτι της κούκλας” του Ίψεν. Η Λαμπέτη, θα υποδυθεί την Νόρα. Ο ρόλος όμως δεν της αρέσει καθόλου. Οπότε σκέφτηκε, πως αφού δεν της αρέσει η ηρωίδα της θα κάνει την καρικατούρα της. Ο Χορν το κατάλαβε πρώτος. Της λέει κάποια στιγμή πάνω στην σκηνή συνωμοτικά ”Είσαι μια υποκρίτρια του κερατά”. Η Λαμπέτη για αυτό το έργο, πιστεύει πως πρώτη φορά ερέθισε το Χορν. Όχι βέβαια ερωτικά, αλλά εγκεφαλικά. Και αυτό είναι το πιο τρομερό που μπορεί να συμβεί σε έναν άντρα, που έχει συνηθίσει να έχει όποια γυναίκα θέλει πολύ εύκολα.

Το 1953, η Έλλη αρχίζει να ερωτεύεται τον Χορν. Κρατάει τις αποστάσεις όσο μπορεί. Κάποια στιγμή εξομολογείται στον άντρα της : ”Μάριε, ξέρεις την γνώμη μου για τον Χορν και πόσο με εκνευρίζει ο χαρακτήρας του. Αλλά, άκου ένα παράδοξο! Τον ερωτεύομαι».

Δείτε τη φωτογραφία τους από το 1953, όταν οι δυο τους στολίζουν ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δεντράκι στη σκηνή του θεάτρου «Κυβέλης».

Διαβάστε επίσης

Share: