Παγκόσμιο σάλο έχει προκαλέσει η εκτέλεση του 19χρονου παλαιστή, Σαλέχ Μοχαμάντι, από το καθεστώς του Ιράν. Ο νεαρός αθλητής εκτελέστηκε σε δημόσιο απαγχονισμό την Πέμπτη, μαζί με άλλους δύο συμπατριώτες του, που είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια της βίαιης καταστολής αντικυβερνητικών διαδηλώσεων τον Ιανουάριο.
Ο Μοχαμάντι, μαζί με τους Μεχντί Γκασέμι και Σαίντ Νταβούντι, κατηγορήθηκαν, σύμφωνα με τα Μέσα του Ιράν ότι σκότωσαν δύο αστυνομικούς «με μαχαίρια και σπαθιά» κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων. Παρά τις εκκλήσεις των ΗΠΑ, οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι και εκτελέστηκαν από την Τεχεράνη.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη New York Post, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι ο Μοχαμάντι, ο οποίος ήταν ανερχόμενο ταλέντο στο άθλημα της πάλης, βασανίστηκε ώστε να ομολογήσει το κακούργημα της «εχθρότητας προς τον Θεό». «Η εκτέλεσή του ήταν μια ξεκάθαρη πολιτική δολοφονία, μέρος του μοτίβου της Ισλαμικής Δημοκρατίας να στοχοποιεί αθλητές για να καταπνίξει τη διαφωνία και να τρομοκρατήσει την κοινωνία», δήλωσε ο ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αθλητής μαχητικών αθλημάτων, Nima Far, στο Fox News.









