Τα πολύχρωμα και γραφικά χωριά στην Ακτή Αμάλφι, είναι από τους top προορισμούς, όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά παγκοσμίως, συγκεντρώνοντας κάθε χρόνο τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο που καταφτάνουν για να τα θαυμάσουν από κοντά.
Ωστόσο, κάθε χρόνο η κατάσταση από τον υπερτουρισμό γίνεται όλο και πιο ανυπόφορη, καθώς οι επισκέπτες καταφτάνουν στην Αμάλφι κατά μιλιούνια, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των χωριών να έχουν φτάσει πλέον στα όρια τους. Μάλιστα, οι εικόνες που καταγράφονται από τα χωριά είναι απελπιστικές, πραγματικά, με τον πρώην δήμαρχο του Ποζιτάνο να δηλώνει πως πρόκειται για «σκηνές βγαλμένες κατευθείαν από τον τρίτο κόσμο».
@ivananolli 🤣 #positivevibes #positanoitaly #pert #perteeee ♬ suono originale – Rita decrescenzo
Βίντεο στο διαδίκτυο δείχνουν ένα στενό δρομάκι στο Ποζιτάνο γεμάτο τουρίστες που κινούνται με δυσκολία. Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο αριθμός των τουριστών που καταφτάνει καθημερινά στην περιοχή είναι απίστευτος, ενώ όπως σχολιάζεται, είναι περισσότερο επιζήμια αυτή η κατάσταση παρά κερδοφόρα, αφού στον συγκεκριμένος τύπο τουρισμού «mordi e fuggi» (φάε και φύγε), οι ημερήσιοι επισκέπτες ξοδεύουν λίγα χρήματα και αγοράζουν φθηνά αναμνηστικά.
Ο πρώην δήμαρχος του Ποζιτάνο, Σαλβατόρε Γκαλιάνο, σε δηλώσεις του στην Telegraph είπε: «Οι δρόμοι είναι στενοί. Όταν φράζουν, επικρατεί αναταραχή» ενώ ζήτησε την θέσπιση κανονισμών για τα κρουαζιερόπλοια που καταφθάνουν στο Ποζιτάνο, λέγοντας: «Δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Η ομορφιά της Ακτής Αμάλφι καταστρέφεται».










