Search
Close this search box.
σκάκι

Η 7χρονη Σοφία Καλισκάμη είναι η νέα «βασίλισσα σκακιού» στην Ευρώπη

Μπορεί να είναι μόλις 7 ετών, όμως, η Σοφία Καλισκάμη κατάφερε κάτι πραγματικά εντυπωσιακό: κατέκτησε την κορυφή στο σχολικό σκάκι σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ακριβώς, το 7χρονο κορίτσι είναι η νέα «βασίλισσα» του σκακιού στην Ευρώπη.

Η Σοφία Καλισκάμη συμμετείχε στο European School Chess Championship 2026, που πραγματοποιήθηκε στο Trogir της Κροατίας, όπου αγωνίστηκε απέναντι σε αγόρια και κορίτσια στην κατηγορία U7. Και κατάφερε να ολοκληρώσει το τουρνουά αήττητη, συγκεντρώνοντας 8,5 βαθμούς σε 9 αγώνες. Με απίστευτη συγκέντρωση και ψυχραιμία, η Σοφία κατέκτησε άνετα την πρώτη θέση και τον τίτλο της «Απόλυτης Πρωταθλήτριας Ευρώπης», κάνοντας τους πάντες να υποκλιθούν στο ταλέντο της.

Το «πάθος» για το σκάκι το κληρονόμησε από τη Ρωσίδα μητέρα της, Ναταλία Μίσκο. Η Σοφία, που κατάγεται από τον Πόρο, είχε κατακτήσει σε ηλικία 5 ετών τον τίτλο της πρωταθλήτριας χωρίς καμία ήττα σε δύο κατηγορίες στο πανελλήνιο μαθητικό πρωτάθλημα σκακιού, που είχε διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη.

Η Σοφία ακολουθεί ένα απαιτητικό πρόγραμμα δίωρων-τρίωρων προπονήσεων σκάκι καθημερινά το οποίο συνδυάζει μαζί με το σχολείο. Και με τη μεγαλειώδη αυτή επιτυχία της, έρχεται να μας υπενθυμίσει – και να δείξει στους γονείς εκεί έξω – πόσα μπορεί να καταφέρει ένα παιδί, όταν δεν το «αράζουν» μπροστά σε μια οθόνη να χαζεύει στα social media.

Share: