Search
Close this search box.

Ο Ρόμπι Γουίλιαμς διαγνώστηκε με αυτισμό – Πώς άλλαξε τη ζωή του

Ο Ρόμπι Γουίλιαμς αποκάλυψε πως διαγνώστηκε με αυτισμό, ενώ εξήγησε πώς πλέον μπορεί να κατανοήσει καλύτερα τον εαυτό του.

Ο διάσημος τραγουδιστής, ο οποίος έχει μιλήσει στο παρελθόν για τη ΔΕΠΥ και το σύνδρομο Τουρέτ που επίσης έχει διαγνωστεί, έκανε τη συγκεκριμένη αποκάλυψη με αφορμή την παρουσίαση της νέας του εταιρείας με ρούχα. «Έχω ΔΕΠΥ και μόλις έμαθα ότι έχω και λίγο αυτισμό, κάτι που πραγματικά γαμ@@@@@ αγαπώ, γιατί εξηγεί τόσα πολλά» είπε ο Ρόμπι Γουίλιαμς και συνέχισε: «Είναι το άλλοθί μου για να βγαίνω από τη δύσκολη θέση και για όλες τις περίεργες μ@λ@κ@@ς που κάνω, λέω απλώς: “Συγγνώμη, είμαι αυτιστικός”».

Ο 52χρονος σταρ μίλησε επίσης για τον τρόπο με τον οποίο αξιοποιεί τη δημιουργικότητα προκειμένου να συγκεντρώνεται. «Με τη ΔΕΠΥ μπορείς να συγκεντρωθείς απόλυτα και ολοκληρωτικά σε κάτι, αλλά με οτιδήποτε άλλο απλώς δεν μπορείς να το κάνεις. Ρωτήστε τα παιδιά μου» είπε.

Στη συνέχεια, ο Ρόμπι Γουίλιαμς εξήγησε ότι η δημιουργία εικόνων και χιουμοριστικού περιεχομένου λειτουργεί για εκείνον ως τρόπος να αποσπά το μυαλό του από τις ανησυχίες του. «Αυτό με το οποίο έχω απόλυτη και ολοκληρωτική εμμονή είναι να δημιουργώ εικόνες και να φτιάχνω αστεία πράγματα. Όταν δημιουργώ εικόνες και αστεία πράγματα, δεν σκέφτομαι εμένα, γιατί ο εγκέφαλός μου είναι απίστευτα δημιουργικός και μπορεί να είναι δημιουργικός με οτιδήποτε στον κόσμο για το οποίο πανικοβάλλεσαι ή φοβάσαι» ανέφερε.

Στη συνέχεια, εστίασε στις παρεμβατικές σκέψεις, δίνοντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από ένα ταξίδι του με αεροπλάνο: «Για παράδειγμα, είμαι τόσο τρελός, που πρόσφατα καθόμουν σε ένα αεροπλάνο και σκέφτηκα “τι θα γινόταν αν μπορούσα να έχω τηλεκινητικές δυνάμεις και οι παρεμβατικές σκέψεις μου έλεγαν στο αεροπλάνο να συντριβεί”. Αυτό είναι το επίπεδο της τρέλας, το οποίο αντιμετωπίζω. Είναι καλύτερο να εκπαιδεύω τον εγκέφαλό μου να κάνει κάτι καλύτερο από το να ανησυχώ ότι έχω υπερφυσικές δυνάμεις και ότι θα ρίξω ένα αεροπλάνο».

Share: