Search
Close this search box.

Ποια είναι η επίδραση της σεξουαλικής ντροπής στην ενήλικη ζωή

Η πιο σημαντική επίδραση είναι ότι υπάρχει βαθιά ριζωμένη σεξουαλική ντροπή και επηρεάζει αρνητικά τις σεξουαλικές σας σχέσεις στην ενήλικη ζωή.

Όποιος και αν είναι ο λόγος που η σεξουαλική ντροπή έχει αναπτυχθεί, το αποτέλεσμα είναι ότι δημιουργεί χαμηλότερη σεξουαλική ικανοποίηση και χαμηλότερη σεξουαλική αποτελεσματικότητα, τόσο σαρκικά όσο και ψυχολογικά.

Η δύναμη της συσσώρευσης της ντροπής φτάνει στο σημείο της αποστροφής από το σεξ. Εάν η ντροπή έχει διεισδύσει έντονα στην σκέψη σας, περνάει στο υποσυνείδητο σας και θα σας φτάσει στο σημείο να απεχθάνεστε την διαδικασία του σεξ και των ερωτικών παιχνιδιών.

Η πλήρης αποφυγή του σεξ, η δυσκολία στην επικοινωνία των επιθυμιών, η καθυστέρηση στον οργασμό, η ανυπαρξία οργασμού, το αίσθημα απογοήτευσης και η αντιμετώπιση της ενοχής μετά την ενασχόληση με τη σεξουαλική δραστηριότητα είναι προϊόντα ντροπής.

Η ντροπή δημιουργεί χαμηλή αυτοεκτίμηση. Αν υπάρχει φαινόμενο βίας ή κακοποίησης είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξει δυσκολία στην επόμενη συνεύρεση. Υπάρχει μία αλυσίδα που ακολουθείτε ντροπή, χαμηλή αυτοεκτίμηση, απουσία από το σεξ, απογοήτευση και μπορεί να φτάσει και στα επίπεδα κατάθλιψης.

Αν έχετε ή νιώσετε ότι υπάρχει πρόβλημα, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό ώστε να σας δώσει τις κατάλληλες συμβουλές για την περίπτωσή σας.

Photo cover:pixabay.com/geralt/woman

Διαβάστε επίσης:

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα