Η Βάνα Μπάρμπα μετά από πολύ καιρό επέστρεψε στην τηλεόραση, καθώς φέτος πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του Ανδρέα Γεωργίου, «Μπλε Ώρες» στον ΣΚΑΪ.
Η ηθοποιός, με αφορμή την επιστροφή της, παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ, αποκαλύπτοντας πως ο λόγος που απείχε από την τηλεόραση ήταν γιατί φοβόταν ότι στα κοντινά πλάνα η εικόνα της δεν θα ήταν όπως θα ήθελε, έχοντας την ανασφάλεια να μην δείχνει «σαν τέρας» όπως χαρακτηριστικά είπε.
Σχολιάζοντας την ηλικία και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει πλέον το πέρασμα του χρόνου, η Βάνα Μπάρμπα εξήγησε πως θέλει να αμφισβητήσει τα στερεότυπα που συνδέουν την ηλικία της γυναίκας με την εικόνα και την εμφάνιση. Όπως είπε, ο φόβος για το πώς θα έδειχνε στην κάμερα ήταν ένας από τους λόγους που την είχαν κρατήσει μακριά από την τηλεόραση.
«Καταρχάς θέλω να σπάσω το ταμπού – με ξέρεις ότι είμαι λίγο ανατρεπτική, μου αρέσει να καταρρίπτω τα στερεότυπα. Θέλω να πάψουμε οι γυναίκες να τρομάζουμε με το γήρας. Είναι πάρα πολύ ωραίο πράγμα που μπορούμε και μεγαλώνουμε. Πέρα από τον φόβο του πώς θα δείχνω, γιατί κι εγώ γι’ αυτό δεν έβγαινα στην τηλεόραση. Έλεγα “Παναγία μου, θα δείχνω ένα τέρας στο κοντινό πλάνο”. Αυτό με κρατούσε μακριά. O φόβος. Λοιπόν, εγώ έσπασα τα αυγά, είπα εντάξει, είμαι αυτή που είμαι και μου αρέσει ο εαυτός μου. Και θέλω να πω και σε άλλες γυναίκες στην ηλικία μου ότι είναι πάρα πολύ ωραίο πράγμα να μεγαλώνεις. Δηλαδή, οι μεγάλες γυναίκες πρέπει να πέσουν στον Καιάδα; Ε, όχι», ανέφερε η Βάνα Μπάρμπα.










