Μια ξεχωριστή φωτογραφία από το παρελθόν μοιράστηκε στο Instagram ο Άρης Λουπάσης, θυμίζοντας τη θεατρική συνεργασία της Έλλης Λαμπέτη με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα στο θέατρο Κοτοπούλη το 1970.
Εκείνη τη χρονιά, δύο καλλιτεχνικοί κόσμοι που έμοιαζαν να ακολουθούν διαφορετικές διαδρομές είχαν συναντηθεί κάτω από τα φώτα της ίδιας σκηνής. Η Έλλη Λαμπέτη, με την ευαισθησία και την εσωτερικότητα που χαρακτήριζαν την υποκριτική της, είχε βρεθεί στο πλευρό του Λάμπρου Κωνσταντάρα, ο οποίος εκείνη την εποχή γνώριζε μεγάλη επιτυχία και στον κινηματογράφο.
Η συνεργασία τους μπορεί αρχικά να είχε φανεί απρόσμενη, ωστόσο οι δύο ηθοποιοί είχαν συναντηθεί στις 7 Οκτωβρίου 1970 στο έργο «Τσιν Τσιν» της Φρανσουά Μπιγιεντού. Την ίδια θεατρική περίοδο είχαν συνεχίσει μαζί και στη «Μια λαίδη στο σφυρί» του Σόμερσετ Μομ.
Η κοινή τους παρουσία στη σκηνή δεν είχε εξελιχθεί σε μεγάλη εμπορική επιτυχία, είχε αφήσει όμως το δικό της καλλιτεχνικό αποτύπωμα. Οι κριτικές της εποχής είχαν σταθεί στη συνύπαρξη δύο διαφορετικών υποκριτικών προσωπικοτήτων, αλλά και στη δυνατότητα του Κωνσταντάρα να κινηθεί πέρα από την κωμική εικόνα με την οποία τον είχε ταυτίσει το ευρύ κοινό.
Παράλληλα, εκείνη την περίοδο η Έλλη Λαμπέτη περνούσε δύσκολες στιγμές στην προσωπική της ζωή. Μαζί με τον σύζυγό της, τον Αμερικανό συγγραφέα Φρέντερικ Γουέικμαν, μεγάλωνε τη μικρή Ελίζα, με την οποία είχε δημιουργήσει έναν πολύ ισχυρό δεσμό. Η υπόθεση της υιοθεσίας είχε οδηγηθεί σε δικαστική διαμάχη και το 1974 το παιδί είχε επιστρέψει στους φυσικούς του γονείς. Ο αποχωρισμός είχε αποτελέσει ένα βαθύ προσωπικό τραύμα για τη μεγάλη ηθοποιό.










